“Op een veilige, rustige plek krijg je de begeleiding die je nodig hebt ”

Begeleid wonen in Arnhem bij de RIBW

Zelfstandig wonen is soms (tijdelijk) niet meer mogelijk. In dat geval kun je voor een beschermd leven terecht op een van onze locaties. Je woont samen met andere RIBW-cliënten in een huis, appartement of woongroep. Bij sommige locaties zijn er dag en nacht begeleiders van de RIBW aanwezig. In andere voorzieningen zijn er alleen begeleiders overdag en indien nodig ook 's nachts aanwezig.

Een woonomgeving in Arnhem die bij je past

Wil je bij ons komen wonen? Dan kiezen we samen de groep die het beste bij jou past. Dat kan afhangen van je zorgbehoefte, maar ook van de woningbeschikbaarheid, groepsaanbod en de samenstelling van groepen in een woning. Je zal altijd je eigen kamer krijgen die je zelf mag inrichten. Heb je zelf geen spullen? Geen probleem, dan krijg je een bed, matras, kast, tafel en twee stoelen ter beschikking. het kan zijn dat je de keuken en het sanitair deelt met andere bewoners. Ook is er een gezamenlijk groepsruimte ter beschikking.

Begeleiding in Arnhem

Je krijgt een vaste begeleider die regelmatig bij je langs komt die ook daadwerkelijk jouw situatie kent. Samen ga je een zorg/herstelplan opstellen waarin je gaat beschrijven wat je zelf nog prima kunt, waar je hulp bij nodig hebt en welke doelen je hebt en hoe je die wilt gaan bereiken. Hierbij is het uitgangspunt; houd zoveel mogelijk regie op je eigen leven. Met concrete doelen werken we samen en beginnen we bij zaken die jouw herstelproces het meeste in de weg staan. Zo werk je stap-voor-stap aan je herstel.

Specifieke doelgroepen

Wij begeleiden mensen met een specifieke zorgvraag. Zo hebben we speciale groepen gemaakt voor jongeren en ouderen,  mensen met niet-aangeboren hersenletsel (waaronder Korsakov), een autismespectrumstoornis (ASS) of zorgmijders (inclusief dak- en thuislozen). Daarnaast begeleiden we ook mensen uit andere culturen en mensen met een forensische titel.

Begeleid wonen Arnhem aanvragen

Wil je bij ons komen wonen? Praat er over met je (huis)arts, psychiater, begeleider van een instelling en/of een naaste. Vervolgens loopt de aanmelding via een procedure van de GGD Gelderland-Zuid en de gemeente Arnhem. Als je toegelaten wordt en mag komen wonen bij de RIBW krijg je hiervoor een beschikking. Deze beschikking is 2 tot 5 jaar geldig. Daarna ga je samen met de RIBW in overleg over welke vorm van beschermd wonen bij jou past. Wil je meer weten over de stappen die je moet volgen om je aan te melden? Bekijk dan de aanmeldpagina.

Eigen bijdrage begeleid wonen Arnhem

Ben je 18 jaar of ouder? Dan betaal je voor beschermd wonen een bijdrage. De bijdrage hangt af van je inkomen, de samenstelling van jouw huishouden, je vermogen en je woonplaats. Uiteindelijk wordt de bijdrage bepaald door het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Voor professionals

De volgende producten biedt de RIBW aan: Begeleiding individueel & Begeleiding groep. Cliënten kunnen gebruik maken van 24-uurs beschikbaarheid en bereikbaarheid. Daadwerkelijk zinvolle dagbesteding vinden wij erg belangrijk binnen het traject. Met de cliënt wordt er gekeken naar een geschikte woonvorm en het beschermd wonen product (licht, middel, zwaar of intensief) dar het beste past. Wilt u meer weten? Bekijk dan de pagina voor professionals.

Jan
Story title

Ervaringsverhalen

Jan woont beschermd en heeft zo altijd iemand in de buurt

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.

Nieuws