Zoek je een uitdagende en leerzame praktijkstage voor je eerste jaar PMT?
Wil je cliënten of groepen begeleiden bij activiteiten gericht op een gezonde leefstijl. 
Ben je beschikbaar op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag van 12 uur t/m 16 uur.
Wil je leren binnen de GGZ? Solliciteer dan bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland.

Bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland werk je met en voor cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening. Een complexe doelgroep met fluctuerende problematiek. Je moet dus stevig in je schoenen staan. Elke cliënt heeft zijn eigen verhaal en daarmee zijn eigen zorgvraag. Daarom vragen van jou een sterke persoonlijke inzet en betrokkenheid bij het ondersteunen van onze cliënten Ook verwachten we dat je kunt reflecteren op je eigen handelen en dat van teamleden. Tevens heb je een zelfstandige, onderzoekende en kritische houding. 

Preventieve individuele- en of groeps- activiteiten die je zoal gaat organiseren/ begeleiden zijn:

 • Samen wandelen
 • Tennissen 
 • Voetballen
 • 'Bootcamp' 
 • Fietsen 

Wat heb je nodig als PMT stagiair(e)?

Een zelfstandige, onderzoekende, kritische en betrokken Houding. Dit werk vraagt van jou nieuwsgierigheid en persoonlijke inzet in de begeleiding van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening waarbij je methodisch werkt en leert hoe je persoonlijke betrokkenheid en professionele afstand afwisselt en combineert. We verwachten dat je kunt reflecteren op eigen handelen.

Je organiseert in overleg met je begeleider (contactpersoon) activiteiten en begeleid client(en) bij (preventieve) bewegings- en/of lichaamsgerichte activiteiten. Dit kan individueel of in groepsverband zijn.

 Wat kun je bij ons verwachten?

 • Veel afwisseling in het werk dat je doet: geen dag is hetzelfde.
 • Theorie en kennis vanuit de opleiding kunnen inzetten in de praktijk.
 • Een professionele organisatie, waarin samenwerken en meedenken enorm wordt gewaardeerd.
 • Uiteraard word je goed begeleid. Praktische afspraken over de invulling van je stage en je stagedoelen maak je met je stagebegeleider.

 Wil je meer weten over de stageplaats?

Neem dan even contact op met Vasanthi van de Ven via 06 11 85 93 57 of v.vandeven@ribw-nr.nl

Deze vacature wordt gesloten bij het vinden van een geschikte kandidaat, de eerste selectieronde vind plaats op 9 oktober 2021.

De gesprekken worden gepland in overleg.

Jouw team

Wat bijzonder is aan ons team, is dat we een gemêleerd gezelschap zijn, nog maar een paar jaar in deze samenstelling, fris en soms nog zoekend, gedreven en doortastend.

We werken vanuit een bijzondere locatie. Een daarvan staat in een “jonge” woonwijk in Lent. In deze woonvorm wonen voornamelijk mensen die op termijn in de WLZ komen. Een fijne groep van 10 bewoners. In de andere woonvorm, gelegen in de volkswijk Willemskwartier, wonen 21 mensen in een zeer wisselende samenstelling. Dit een mix van WMO en WLZ cliënten met een grote dynamiek.
De afwisseling in het werk tussen beide locaties, maakt het werk leuk en divers en houdt het team scherp.

Typerend voor onze cliënten is dat je een zeer gevarieerde groep mensen kunt begeleiden.
Er is behoefte aan mensen die zowel individuele als groepsbegeleiding niet schuwen. Je kunt er van alles beleven en weet nooit precies hoe je werkdag eruit ziet. Dat maakt het dynamisch en het houdt je scherp.

Wat je nog meer moet weten

 • De sollicitaties worden beoordeeld door de teams, hierdoor duurt de sollicitatieprocedure iets langer. We streven er naar binnen 3 weken na sluitingsdatum gesprekken te plannen.
 • Heb je vragen kun je altijd contact opnemen met Marleen Coenen, coördinator BPV via 06 22 77 33 56
 • Je stage-uren en stageperiode worden afgestemd met de BPV coördinator, conform de stage eisen/ -uren vanuit de opleiding.
 • Tijdens deze oriënterende stage wordt conform de CAO GGZ geen stagevergoeding en/ of reiskostenvergoeding toegekend.
 • Vóór de start van je stage vragen we je een aantal persoonlijke gegevens aan te leveren.
 • Na het tekenen van de stage-overeenkomst met de RIBW en die vanuit de opleiding, kan je stage starten.

 

Werken bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland

De RIBW Nijmegen & Rivierenland is dé specialist in psychiatrische begeleiding van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA). We ondersteunen bij wonen, participatie en werk. Ons vakmanschap is gericht op alle levensgebieden en dat maakt een integrale aanpak mogelijk.

We bieden een compleet aanbod als het gaat om begeleiding: van beschermd wonen tot ambulante zorg. De koers naar herstel en rehabilitatie zetten we uit in nauwe samenwerking met mantelzorgers, vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en partners in het sociaal domein en de zorg.

 

Meer informatie over onze organisatie vind je op www.ribw-nijmegenrivierenland.nl

Het stappenplan

Sollicitatie stap 1
1. Solliciteren
Sollicitatie stap 2
2. Selectie
Sollicitatie stap 3
3. Gesprek
Sollicitatie stap 4
4. Contract

Is dit jouw droombaan?