Zoek je een uitdagende en leerzame praktijkstage voor je eerste jaar PMT?
Wil je cliënten of groepen begeleiden bij activiteiten gericht op een gezonde leefstijl. 
Ben je beschikbaar op vrijdag van 11 uur t/m 15 uur.
Wil je leren binnen de GGZ? Solliciteer dan bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland.

Bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland werk je met en voor cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening. Een complexe doelgroep met fluctuerende problematiek. Je moet dus stevig in je schoenen staan. Elke cliënt heeft zijn eigen verhaal en daarmee zijn eigen zorgvraag. Daarom vragen van jou een sterke persoonlijke inzet en betrokkenheid bij het ondersteunen van onze cliënten Ook verwachten we dat je kunt reflecteren op je eigen handelen en dat van teamleden. Tevens heb je een zelfstandige, onderzoekende en kritische houding. 

Preventieve individuele- en of groeps- activiteiten die je zoal gaat organiseren/ begeleiden zijn:
wandelen, bewegen op muziek , buitenspelletjes activeren, gezonde lunch voorbereiden.

Voor individuen en/of groepen:
groepje maar ook fijn als er een persoon individueel kan.

Exra informatien:
laagdrempelige activiteiten voorbereiden , geduld hebben en inlevingsvermogen hebben. Bewoners met een WLZ indicatie, veelal wat oudere mensen die moeilijk ter been zijn.

Wat heb je nodig als PMT stagiair(e)?

Een zelfstandige, onderzoekende, kritische en betrokken Houding. Dit werk vraagt van jou nieuwsgierigheid en persoonlijke inzet in de begeleiding van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening waarbij je methodisch werkt en leert hoe je persoonlijke betrokkenheid en professionele afstand afwisselt en combineert. We verwachten dat je kunt reflecteren op eigen handelen.

Je organiseert in overleg met je begeleider (contactpersoon) activiteiten en begeleid client(en) bij (preventieve) bewegings- en/of lichaamsgerichte activiteiten. Dit kan individueel of in groepsverband zijn.

 Wat kun je bij ons verwachten?

  • Veel afwisseling in het werk dat je doet: geen dag is hetzelfde.
  • Theorie en kennis vanuit de opleiding kunnen inzetten in de praktijk.
  • Een professionele organisatie, waarin samenwerken en meedenken enorm wordt gewaardeerd.
  • Uiteraard word je goed begeleid. Praktische afspraken over de invulling van je stage en je stagedoelen maak je met je stagebegeleider.

 Wil je meer weten over de stageplaats?

Neem dan even contact op met Sylvia Cillessen via 06-41249021 of s.cillessen@ribw-nr.nl

 

Deze vacature wordt gesloten bij het vinden van een geschikte kandidaat, de eerste selectieronde vind plaats op11 oktober 2021.

De gesprekken worden gepland in overleg.

Jouw team

Het team bestaat uit ervaren mensen met een groot zorghart en een enorm enthousiasme om vernieuwende zorg te bieden, waarbij we het begrip ‘maatwerk’ opnieuw uitvinden.
Onze zorg bestaat uit begeleiding, ondersteuning en coaching voor iedereen met een bijzondere hulpvraag en bijna elke beperking en dit op twee prachtige locaties in het nostalgische Nijmegen-Oost of het bruisende Nijmegen-Centrum. Typerend voor onze cliënten is dat wij mogelijkheden bieden om te groeien, om te leren, om te ervaren en om mooie dagen te beleven.

Wat je nog meer moet weten

  • De sollicitaties worden beoordeeld door de teams, hierdoor duurt de sollicitatieprocedure iets langer. We streven er naar binnen 3 weken na sluitingsdatum gesprekken te plannen.
  • Heb je vragen kun je altijd contact opnemen met Marleen Coenen, coördinator BPV via 06 22 77 33 56
  • Je stage-uren en stageperiode worden afgestemd met de BPV coördinator, conform de stage eisen/ -uren vanuit de opleiding.
  • Tijdens deze oriënterende stage wordt conform de CAO GGZ geen stagevergoeding en/ of reiskostenvergoeding toegekend.
  • Vóór de start van je stage vragen we je een aantal persoonlijke gegevens aan te leveren.
  • Na het tekenen van de stage-overeenkomst met de RIBW en die vanuit de opleiding, kan je stage starten.

 

Werken bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland

De RIBW Nijmegen & Rivierenland is dé specialist in psychiatrische begeleiding van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA). We ondersteunen bij wonen, participatie en werk. Ons vakmanschap is gericht op alle levensgebieden en dat maakt een integrale aanpak mogelijk.

We bieden een compleet aanbod als het gaat om begeleiding: van beschermd wonen tot ambulante zorg. De koers naar herstel en rehabilitatie zetten we uit in nauwe samenwerking met mantelzorgers, vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en partners in het sociaal domein en de zorg.

 

Meer informatie over onze organisatie vind je op www.ribw-nijmegenrivierenland.nl

Het stappenplan

Sollicitatie stap 1
1. Solliciteren
Sollicitatie stap 2
2. Selectie
Sollicitatie stap 3
3. Gesprek
Sollicitatie stap 4
4. Contract

Is dit jouw droombaan?