Onze nieuwste vacatures

Psychiatrisch begeleider slaapdienst Culemborg
Culemborg
24 uur
Nacht-aanwezigheidsdienst
Wamel
24/36 uur
Psychiatrisch begeleider ambulant OGGZ Rivierenland 2
Regio Rivierenland (Culemborg, Tiel, West Maas en Waal)
32/36 uur

Samen doen wat écht nodig is

Samen doen wat écht nodig is. Dat vinden wij belangrijk. Wij zijn er voor onze cliënten: mensen met ernstige psychische kwetsbaarheid. We begeleiden hen op allerlei gebieden. Van het bieden van een plek om te wonen tot het opbouwen van sociale contacten. Of het op orde krijgen van financiën, het leven van een gezond leven of bij persoonlijk herstel. Maar ook het vinden van een zinvolle besteding van de dag, bijvoorbeeld in onze dagactiviteitencentra of onze inlopen.

We doen dat in kleine teams, met bekwame collega’s waar je van op aan kunt. In vrijheid en met een informele sfeer. En altijd samen met de cliënt. Gelijkwaardigheid vinden we namelijk heel belangrijk. Net als het raadplegen van collega’s met ervaringskennis.

Werken in de psychiatrie is ook stevig in je schoenen staan. We werken immers met een complexe doelgroep met wisselende problematiek. Soms moet je improviseren en even ‘buiten de lijntjes kleuren’. Gelukkig is geen één dag hetzelfde. Elke cliënt heeft immers zijn eigen verhaal en daarmee zijn eigen zorgvraag. Daardoor blijf je jezelf verwonderen.

Benieuwd hoe het is om te werken bij RIBW Nijmegen & Rivierenland? Bekijk dan onderstaande video: 

Onze organisatie

Bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland werken zo'n 430 collega's en 70 vrijwilligers. Samen begeleiden en ondersteunen we ongeveer 1500 mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid. We hebben ruim 35 jaar professionele kennis en bieden een compleet aanbod: van beschermd wonen, ambulante zorg tot participatie.

Onze visie

We werken vanuit de visie op herstelondersteunende zorg. Dit betekent dat we luisteren naar wat een cliënt nodig heeft om te herstellen. Zijn of haar talenten, wensen en doelen staan centraal en de cliënt voert zoveel mogelijk eigen regie. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op de pagina Missie, Visie en strategie

Training & scholing

Collega’s zijn erg tevreden over onze trainingen en scholingsmogelijkheden. En dat is belangrijk want we willen blijven leren en ontwikkelen. Dat maakt en houdt ons professioneel en geeft het vertrouwen dat medewerkers uit vakmanschap handelen. Ben je straks bij ons in dienst? Dan kun je gebruikmaken van het digitale cursusaanbod binnen de GGZ Ecademy. Daarnaast delen ervaren medewerkers regelmatig hun kennis tijdens interne trainingen. Ook help je als collega’s elkaar om beter te worden in je werk. Dit gebeurt meestal in intervisiegroepen.

Specialisatie

Omdat we een brede groep cliënten begeleiden, is er voldoende ruimte voor specialisatie. Zo kun je je bijvoorbeeld specialiseren is het ondersteunen van mensen met autisme. Of kun jij je laten scholen in forensische begeleiding; voor cliënten die een strafmaatregel is opgelegd door de rechter.

Jetske - psychiatrisch begeleider

"Omgaan met onze cliënten is soms een puzzel. Hoe stel je je op in het contact, en hoe zorg je ervoor dat je samen bereikt wat de cliënt wil? Ik zeg niet hoe iemand zijn situatie moet aanpakken. Ik geef advies, en het is aan de cliënt of hij daar wel of niet iets mee doet."

Jetske - psychiatrisch begeleider

"Ik heb geluk met een werkgever die mijn visie van menselijke diversiteit deelt en wil inzetten op het ondersteunen van deze mensen."

Youri - psychiatrisch begeleider en LHBTiQ+-deskundige

Wim – psychiatrisch begeleider OGGZ

"Mijn werk is divers en uitdagend. En de onvoorspelbaarheid van de cliënten houdt mij alert."

Wim – psychiatrisch begeleider OGGZ

"Ik heb het erg naar mijn zin en raad de organisatie dus zeker aan als fijne werkgever. Je werkt in een hecht team, met regelmatig intervisie-middagen waarin je elkaar kunt aanspreken op verbeterpunten. Ik ben voorlopig echt nog wel te vinden bij de RIBW."

Cas - psychiatrisch begeleider

Onze functies

Benieuwd in welke functies je bij RIBW Nijmegen & Rivierenland aan de slag kunt? De meest voorkomende functies leggen we graag verder aan je uit.

Lees meer over onze functies

Stage & leren

Hier geen koffie halen of kopieerwerk. Bij ons ervaar je écht de praktijk in de psychiatrische zorg. We hebben leermogelijkheden in (de regio) Nijmegen en Rivierenland voor studenten van allerlei opleidingen.

Lees meer over stage en leren

Ervaringsdeskundigen

Jij geeft een extra dimensie aan de begeleiding omdat je vanuit je eigen ervaring spreekt. Als ervaringsdeskundigen begrijp je namelijk precies wat een cliënt doormaakt. Gebruik je ervaring om anderen te helpen in hun herstel.

Lees meer over ervaringsdeskundigen

Vrijwilligers

Jij kunt veel voor onze cliënten betekenen. Zo kan je aan de slag als maatje, chauffeur, creatieve activiteitenbegeleider of kookvrijwilliger. Wij zijn altijd op zoek naar meer vrijwilligers.

Lees meer over vrijwilligers

De Werkgeverij

Werk je bij een organisatie die is aangesloten bij de Werkgeverij? Dan krijg je voorrang op werk. Zo vergroot je jouw kans op werkzekerheid. De Werkgeverij helpt je ook bij het uitbreiden van je kennis en netwerk.

Lees meer over de werkgeverij

Nieuws

Ontdekdezorg week 2022
Ontdekdezorg week 2022
2 minuten
Online show op de Dag van het werkplezier in de zorg
Online show op de Dag van het werkplezier in de zorg
3 minuten
Jetske over werken in de forensische zorg
Jetske over werken in de forensische zorg
5 minuten