Onze nieuwste vacatures

HR medewerker, SO (Nijmegen)
Nijmegen
28 uur
Psychiatrisch begeleider, Beuningen
Beuningen
28 tot 36 uur
Psychiatrisch begeleider wakende dienst, Wolfskuilseweg
Nijmegen
16 uur

Wij maken mensen sterker

We maken mensen sterker door onze begeleiding. Begeleiding die speciaal is ingericht voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening. We ondersteunen daarbij op allerlei gebieden. Van het bieden van een plek om te wonen tot het opbouwen van sociale contacten. Of het op orde krijgen van financiën en een gezond leven. Maar ook het vinden van een zinvolle besteding van de dag, bijvoorbeeld in onze dagactiviteitencentra of onze inlopen.

We doen dat in kleine teams, met bekwame collega’s waar je van op aan kunt. In vrijheid en met een informele sfeer. En altijd samen met de cliënt. Gelijkwaardigheid vinden we namelijk heel belangrijk. Net als het raadplegen van collega’s met ervaringskennis.

Werken in de psychiatrie is ook stevig in je schoenen staan. We werken immers met een complexe doelgroep met wisselende problematiek. Soms moet je improviseren en even ‘buiten de lijntjes kleuren’. Gelukkig is geen één dag hetzelfde. Elke cliënt heeft immers zijn eigen verhaal en daarmee zijn eigen zorgvraag. Daardoor blijf je jezelf verwonderen.

Onze organisatie

Bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland werken zo'n 500 collega's en 150 cliëntvrijwilligers. Samen begeleiden en ondersteunen we ongeveer 1700 mensen met een ernstige psychiatrische aandoening. We hebben 50 jaar professionele kennis en bieden een compleet aanbod: van beschermd wonen, ambulante zorg tot participatie.

Onze visie

We werken vanuit de visie op positieve gezondheid en herstelondersteunende zorg. Dit betekent dat we breed kijken naar gezondheid; zowel naar de fysieke, emotionele als sociale uitdagingen. En dat we luisteren naar wat een cliënt nodig heeft om te herstellen. Zijn of haar talenten, wensen en doelen staan centraal en de cliënt voert zoveel mogelijk eigen regie.

Training & scholing

Collega’s zijn erg tevreden over onze trainingen en scholingsmogelijkheden. En dat is belangrijk want we willen blijven leren en ontwikkelen. Dat maakt en houdt ons professioneel en geeft het vertrouwen dat medewerkers uit vakmanschap handelen. Ben je straks bij ons in dienst? Dan kun je gebruikmaken van het digitale cursusaanbod binnen de GGZ Ecademy. Daarnaast delen ervaren medewerkers regelmatig hun kennis tijdens interne trainingen. Ook help je als collega’s elkaar om beter te worden in je werk. Dit gebeurt meestal in intervisiegroepen.

Specialisatie

Omdat we een brede groep cliënten begeleiden, is er voldoende ruimte voor specialisatie. Zo kun je je bijvoorbeeld specialiseren is het ondersteunen van mensen met autisme. Of kun jij je laten scholen in forensische begeleiding; voor cliënten die een strafmaatregel is opgelegd door de rechter.

Jetske - psychiatrisch begeleider

“Omgaan met onze cliënten is soms een puzzel. Hoe stel je je op in het contact, en hoe zorg je ervoor dat je samen bereikt wat de cliënt wil? Ik zeg niet hoe iemand zijn situatie moet aanpakken. Ik geef advies, en het is aan de client of hij daar wel of niet iets mee doet. “

Jetske - psychiatrisch begeleider

"Nieuwsgierigheid en verwondering. Dat is wat je nodig hebt in dit vak. Ik vind het een voorrecht dat ik méé mag in het verhaal van mijn cliënten."

Nicole - zorgcoördinator

Wim – psychiatrisch begeleider OGGZ

"Mijn werk is divers en uitdagend. En de onvoorspelbaarheid van de cliënten houdt mij alert."

Wim – psychiatrisch begeleider OGGZ

"Ik heb geluk met een werkgever die mijn visie van menselijke diversiteit deelt en wil inzetten op het ondersteunen van deze mensen."

Youri - psychiatrisch begeleider en LHBTiQ-deskundige

Psychiatrisch begeleider Nicky in gesprek met Geke over het werk als ambulant begeleider

Stage en leren

Hier geen koffie halen of kopieerwerk. Bij ons ervaar je écht de praktijk in de psychiatrische zorg. We hebben leermogelijkheden in (de regio) Nijmegen en Rivierenland voor studenten van allerlei opleidingen.

Lees meer over stage en leren

Ervaringsdeskundigen

Jij geeft een extra dimensie aan de begeleiding omdat je vanuit je eigen ervaring spreekt. Als ervaringsdeskundigen begrijp je namelijk precies wat een cliënt doormaakt. Gebruik je ervaring om anderen te helpen in hun herstel.

Lees meer over ervaringsdeskundigen

Vrijwilligers

Jij kunt veel voor onze cliënten betekenen. Zo kan je aan de slag als maatje, chauffeur, creatieve activiteitenbegeleider of kookvrijwilliger. Wij zijn altijd op zoek naar meer vrijwilligers.

Lees meer over vrijwilligers

De Werkgeverij

Werk je bij een organisatie die is aangesloten bij de Werkgeverij? Dan krijg je voorrang op werk. Zo vergroot je jouw kans op werkzekerheid. De Werkgeverij helpt je ook bij het uitbreiden van je kennis en netwerk.

Lees meer over de werkgeverij

Nieuws