Onze vacatures voor

Open sollicitatie
Nijmegen en Rivierenland
Bespreekbaar
Ondersteunend woonbegeleider OGGZ Rivierenland 1
Kwelkade Tiel
24 uur
Huismeester tussen-/ en woonvoorziening Culemborg
Culemborg
24/32 uur

Aan de slag als ondersteunend woonbegeleider

Als ondersteunend woonbegeleider ondersteun je de cliënt bij het dagelijks functioneren. Dat kan door samen iets te organiseren of structureren. Vaak doe je dingen samen, of neem je het in overleg over. Dat loopt uiteen van assisteren bij de persoonlijke verzorging, schoonmaken en de was doen tot koken. Ook begeleid je een cliënt als hij of zij een afspraak heeft bij een arts of overheidsinstantie of help je mee een boodschappenlijstje te maken. 

Wat kan een client wél

Je luistert naar je cliënt en biedt zo hulp die goed bij hem of haar past. Je bent altijd alert op datgene wat een cliënt wél kan. Je stimuleert je cliënt dan ook om zoveel mogelijk zelf te doen. Je vergroot daarmee de zelfredzaamheid en maatschappelijke deelname van je cliënt.

Wat vragen we van jou?

Ondersteunend woonbegeleiders bij de RIBW hebben een afgeronde zorgopleiding. Ook heb je kennis van sociale psychiatrie en herstelondersteunende zorg. 

Je collega's

Je werkt in een team met ondersteunend woonbegeleiders en persoonlijk begeleiders. De zorgcoördinator coördineert jullie team. Samen met je collega's ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en begeleiding van cliënten.  Er is een informele sfeer en ruimte voor jou om initiatief te nemen of ideeën in te brengen. Ook is er ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen. 

Je werkplek

Je werkt in één of meerdere van de woonvoorzieningen van RIBW Nijmegen & Rivierenland. Je werkplek is dus in een groepshuis of een (crisis)opvang. Bij de vacature staat aangegeven om welke locatie het gaat.

Training & scholing

Collega’s zijn erg tevreden over onze trainingen en scholingsmogelijkheden. En dat is belangrijk want we willen blijven leren en ontwikkelen. Dat maakt en houdt ons professioneel en geeft het vertrouwen dat medewerkers uit vakmanschap handelen. Heb jij bepaalde studiewensen? Deze zijn zeker bespreekbaar! 

Ben je straks bij ons in dienst? Dan kun je gebruikmaken van het jaarlijkse individuele scholingsbudget. Ook zijn er digitale cursussen binnen de GGZ Ecademy. Daarnaast delen ervaren medewerkers regelmatig hun kennis tijdens interne trainingen. 

Onze organisatie

Bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland werken zo'n 430 collega's en 74 vrijwilligers. Samen begeleiden en ondersteunen we ongeveer 1340 mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid. We hebben ruim 35 jaar professionele kennis en bieden een compleet aanbod: van beschermd wonen, ambulante zorg tot participatie.

Onze visie

We werken vanuit de visie op herstelondersteunende zorg. Dit betekent dat we luisteren naar wat een cliënt nodig heeft om te herstellen. Zijn of haar talenten, wensen en doelen staan centraal en de cliënt voert zoveel mogelijk eigen regie. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op de pagina Missie, Visie en strategie