Zo'n 70 vrijwilligers ondersteunen op dit moment op allerlei gebieden. Ze ondersteunen bij (creatieve) activiteiten bij de dagbesteding, draaien een inloop, zijn ervaringsdeskundige bij activiteiten van Team Herstel, koken op een woongroep, of zijn maatje bij het 1-op-1-contact met een cliënt. Voor allen geldt dat ze een waardevolle toevoeging zijn bij de contacten met onze cliënten.

Wij zijn altijd op zoek naar meer vrijwilligers. Ben jij geïnteresseerd in mensen met een psychische kwetsbaarheid? Wil je iets betekenen voor een ander? Heb je een open houding en kun je tijd vrijmaken om bij te dragen als vrijwilliger? Dan maken wij graag kennis met je!

Psychiatrisch begeleider Nicky in gesprek met Gerda over vrijwilligerswerk

Gewoon een maatje

Echt een-op-een contact met een cliënt krijgen vrijwilligers bij RIBW Vriendendienst ‘Gewoon een Maatje’. Je wordt voor minimaal 8 tot 12 maanden gekoppeld aan een cliënt en gaat ongeveer eens per 2 weken samen iets gezelligs doen. Bijvoorbeeld winkelen, fietsen of een kop koffie drinken thuis of op een terras. Een klein gebaar dat van grote waarde is voor een cliënt van de RIBW.

Voor vrijwilligers zijn er thema-avonden, individuele begeleiding en uitwisselingsbijeenkomsten. Vrijwilligers wisselen dan ervaringen uit en bespreken relevante thema’s.

Wil je meer weten over ‘Gewoon een Maatje’? Kijk dan op www.gewooneenmaatje.nl of neem contact op met Chris Schoenmakers via 06 55 37 00 49.

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij de RIBW?

Neem dan contact met ons op.

Chris Schoenmakers
088 382 24 22 of 06 55 37 00 49
c.schoenmakers@ribw-nr.nl 

Luuk
Story title

Ervaringsverhalen

Luuk is maatje van Kevin. Ze hebben een klik.

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.

Nieuws

Life Goals Festival Nijmegen 2024
Life Goals Festival Nijmegen 2024
3 minuten
De RIBW zoekt jouw hulp!
De RIBW zoekt jouw hulp!
3 minuten