Ruim 100 vrijwilligers ondersteunen op dit moment op allerlei gebieden. Van het samen met cliënten erop uit gaan, tot het koken op een woongroep. En van het ondersteunen van een creatieve activiteit tot het zijn van een ‘maatje’ 1-op-1 met een cliënt.

Wij zijn altijd op zoek naar meer vrijwilligers. Ben jij geïnteresseerd in kwetsbare mensen met een bijzondere achtergrond? Heb je een open houding en kun je tijd vrijmaken om structureel bij te dragen als vrijwilliger? Dan maken wij graag kennis met je!

Psychiatrisch begeleider Nicky in gesprek met Gerda over vrijwilligerswerk

Gewoon een maatje

Echt een-op-een contact met een cliënt krijgen vrijwilligers bij RIBW Vriendendienst ‘Gewoon een Maatje’. Je wordt voor minimaal een jaar gekoppeld aan een cliënt en gaat ongeveer eens per 2 weken samen iets gezelligs doen. Bijvoorbeeld winkelen, fietsen of een kop koffie drinken thuis of op een terras. Een klein gebaar dat van grote waarde is voor een cliënt van de RIBW.

Voor vrijwilligers zijn er thema-avonden, individuele begeleiding en uitwisselingsbijeenkomsten. Vrijwilligers wisselen dan ervaringen uit en bespreken relevante thema’s.

Wil je meer weten over ‘Gewoon een Maatje’? Kijk dan op www.gewooneenmaatje.nl of neem contact op met Chris Schoenmakers via 06 55 37 00 49.

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij de RIBW?

Neem dan contact met ons op.

Chris Schoenmakers
088 382 24 22 of 06 55 37 00 49
c.schoenmakers@ribw-nr.nl 

Luuk
Story title

Ervaringsverhalen

Luuk is maatje van Kevin. Ze hebben een klik.

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.