Flexbegeleider

Als flexbegeleider ga je in verschillende teams en op verschillende locaties aan de slag, bijvoorbeeld om meer ervaring op te doen of juist om jouw allround ervaring en kennis te delen in een gevarieerde omgeving. Als flexbegeleider spring jij bij waar het nodig is. Je kunt als flexbegeleider bovendien je studie, gezin of mantelzorgtaken uitstekend met je werk combineren, en tegelijkertijd ben je van grote betekenis binnen de teams. Ook geef je jouw professionele ontwikkeling een boost, want je werkt met diverse cliëntgroepen binnen de RIBW.

Lees meer over de functie flexbegeleider           

Psychiatrisch begeleider woonvorm

Als psychiatrisch begeleider ondersteun je cliënten in hun hersteltraject. Vanuit je vakmanschap stel je samen met je cliënt, en soms zijn naastbetrokkenen, een herstelplan op. Dit is de basis waarmee je jouw cliënt begeleidt en stimuleert in zijn of haar ontwikkeling. Een belangrijke taak is ervoor te zorgen dat cliënten zich thuis voelen en dat zij zo zelfstandig mogelijk leven en meedoen in de maatschappij. Je werkt in één of meerdere woonvoorzieningen van RIBW Nijmegen & Rivierenland. Soms kom je ook bij cliënten thuis.

Lees meer over de functie psychiatrisch begeleider woonvorm  

Psychiatrisch begeleider ambulant

Ook als ambulant psychiatrisch begeleider ondersteun je cliënten in hun hersteltraject. Anders dan bij een woonvorm ben je in ambulant werk vaak onderweg. Afhankelijk van je werkgebied ga je lekker op de fiets, of met de auto, van de ene cliënt naar de andere. Je bent onderdeel van een team maar je werkt dus ook heel solistisch. Overleggen gebeuren vaak telefonisch. Je begeleidt mensen thuis, in hun eigen woning. Je krijgt een eigen caseload waar je verantwoordelijk voor bent. Je beheert je eigen agenda en stemt je werkdagen en tijden af met je collega's.

Lees meer over de functie psychiatrisch begeleider ambulant  

Ondersteunend woonbegeleider

Als ondersteunend woonbegeleider ondersteun je de cliënt bij het dagelijks functioneren. Dat kan door samen iets te organiseren of structureren. Vaak doe je dingen samen, of neem je het in overleg over. Dat loopt uiteen van assisteren bij de persoonlijke verzorging, schoonmaken en de was doen tot koken. Ook begeleid je een cliënt als hij of zij een afspraak heeft bij een arts of overheidsinstantie of help je mee een boodschappenlijstje te maken. Je luistert naar je cliënt en biedt zo hulp die goed bij hem of haar past.

Lees meer over de functie ondersteunend woonbegeleider  

Zorgcoördinator

Als zorgcoördinator ben je verantwoordelijk voor de kwalitatieve dienstverlening aan cliënten. Je draagt zorg voor in-, door- en uitstroom en koppelt (in overleg) nieuwe cliënten aan begeleiders. De daaruit voortvloeiende werkprocessen met begeleiders en ondersteunend woonbegeleiders coördineer je. Je bent een echte spin in het web met de verschillende ketenpartners en kan overstijgend kijken en alle belangen meenemen in je overwegingen.

Lees meer over de functie zorgcoördinator  

Lilian
Story title

Ervaringsverhalen

Lilian over stemmen horen en haar bucketlist