Binnen de RIBW maken we gebruik van ervaringsdeskundigen. Dit zijn mensen die zelf ervaring hebben als cliënt in de GGZ. Ze zijn geschoold om die ervaringskennis in te zetten voor anderen. Onze ervaringsdeskundigen begrijpen wat een cliënt doormaakt. Juist doordat zij hetzelfde hebben meegemaakt. Voor een cliënt zijn ze zo bruggenbouwer en een spreekbuis.

Daarnaast zijn onze ervaringsdeskundigen er voor andere professionals en teams binnen de organisatie. Om hen te ondersteunen bij hun vraagstukken over herstel en herstelondersteunende zorg.

Wil je ervaringsdeskundige worden?

Heb je de ambitie om in de toekomst je vak te maken van ervaringsdeskundigheid? Kom dan gerust eens sparren met één van onze herstelcoaches over hoe het vak eruit ziet, welke facetten het heeft, welke opleidingen er zijn en waar je zoal terecht kunt als ervaringsdeskundige binnen de zorg in Nederland.

Wil je meer weten over ervaringsdeskundigheid bij de RIBW?

Wil je meer weten over ervaringsdeskundigheid? Neem dan contact op met Team Herstel via team.herstel@ribw-nr.nl of bel via 088 382 24 22. Je kunt ook contact opnemen met één van onze ervaringsdeskundige herstelcoaches.

Team Herstel verzorgt ook regelmatig de Oriëntatiecursus Ervaringsdeskundigheid. Kijk op de webpagina voor meer info en hoe je je kan aanmelden.

Hans
Story title

Ervaringsverhalen

Hans over zijn burn-out, herstel en honger naar nieuwe dingen

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.