Onze vacatures voor

Psychiatrisch begeleider Culemborg 1
Culemborg
24/36 uur
Psychiatrisch begeleider West Maas en Waal
Wamel
24/36 uur
Psychiatrisch begeleider Malden/Groesbeek, focusteam ontwikkeling
Malden & Groesbeek
32/36 uur
Psychiatrisch begeleider Wijchen 2
Wijchen
32 uur
Psychiatrisch begeleider Wolfskuilseweg
Nijmegen
32 uur

Benieuwd hoe het is om als psychiatrisch begeleider te werken bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland? Collega Evan vertelt je er alles over:

Aan de slag als psychiatrisch begeleider

Als psychiatrisch begeleider ondersteun je cliënten in hun hersteltraject. Vanuit je vakmanschap stel je samen met je cliënt, en soms zijn naastbetrokkenen, een herstelplan op. Dit is de basis waarmee je jouw cliënt begeleidt en stimuleert in zijn of haar ontwikkeling. Een belangrijke taak is ervoor te zorgen dat cliënten zich thuis voelen en dat zij zo zelfstandig mogelijk leven en meedoen in de maatschappij.

Psychiatrisch begeleider bij de RIBW

Activiteiten en gesprekken vinden zowel individueel als in groepsverband plaats. Je kunt ook heel praktische hulp bieden door te ondersteunen bij het vinden van werk, begeleiden bij het kiezen van een geschikte school of deelname aan leer- en ervaringstrajecten. De begeleiding en ondersteuning van het 'thuisfront' speelt een belangrijke rol. Je voert gesprekken met de familie en spreekt over de moeilijkheden en mogelijkheden die je tegenkomt.

Wat vragen we van jou?

Psychiatrisch begeleiders hebben een zorggerelateerde opleiding. Verder ben je een deskundige op het gebied van sociale psychiatrie en herstelondersteunende zorg en werk je methodisch, doelgericht en efficiënt.

Je collega's

Je werkt in een team met onder meer persoonlijk begeleiders en ondersteunend woonbegeleiders. De zorgcoördinator coördineert jullie team. Samen met je collega's ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en begeleiding van cliënten.  Er is een informele sfeer en ruimte voor jou om initiatief te nemen of ideeën in te brengen. Ook is er ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen. 

Je werkplek

Je werkt in één van de woonvoorzieningen van RIBW Nijmegen & Rivierenland. Je werkplek is dus in een groepshuis of een (crisis)opvang. Je kunt ook binnen één team in meerdere woonvormen werken. Soms kom je ook bij cliënten thuis als zij begeleiding krijgen vanuit een Beschermd Thuis indicatie. Bij de vacature staat aangegeven om welke locatie het gaat.

Training & scholing

Collega’s zijn erg tevreden over onze trainingen en scholingsmogelijkheden. En dat is belangrijk want we willen blijven leren en ontwikkelen. Dat maakt en houdt ons professioneel en geeft het vertrouwen dat medewerkers uit vakmanschap handelen. Heb jij bepaalde studiewensen? Deze zijn zeker bespreekbaar! 

Ben je straks bij ons in dienst? Dan kun je gebruikmaken van het jaarlijkse individuele scholingsbudget. Ook zijn er digitale cursussen binnen de GGZ Ecademy. Daarnaast delen ervaren medewerkers regelmatig hun kennis tijdens interne trainingen. Verder help je als collega’s elkaar om beter te worden in je werk. Dit gebeurt meestal in intervisiegroepen.

Specialisatie

Omdat we een brede groep cliënten begeleiden, is er voldoende ruimte voor specialisatie. Zo kun jij je bijvoorbeeld specialiseren in het ondersteunen van mensen met een wlz-indicatie of verschillende persoonlijkheidsstoornissen. Maar ook specialisatie in persoonlijke verzorging is mogelijk. Of scholing in forensische begeleiding; voor cliënten die een strafmaatregel is opgelegd door de rechter.

Onze organisatie

Bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland werken zo'n 430 collega's en 74 vrijwilligers. Samen begeleiden en ondersteunen we ongeveer 1340 mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid. We hebben ruim 35 jaar professionele kennis en bieden een compleet aanbod: van beschermd wonen, ambulante zorg tot participatie.

Onze visie

We werken vanuit de visie op herstelondersteunende zorg. Dit betekent dat we luisteren naar wat een cliënt nodig heeft om te herstellen. Zijn of haar talenten, wensen en doelen staan centraal en de cliënt voert zoveel mogelijk eigen regie. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op de pagina Missie, Visie en strategie