RIBW Cliëntenplein

Het RIBW Cliëntenplein is een website voor en door cliënten. Je vindt er een overzicht van activiteiten en websites die voor jou als cliënt interessant kunnen zijn. Bijvoorbeeld hoe je andere mensen kunt ontmoeten, of aan welke RIBW-dagactiviteiten je kunt deelnemen. Ook vind je er meer informatie over team Herstel, allerlei trainingen & cursussen en lees je columns, gedichten en verhalen van cliënten.

Durf jij met mij

Ben je op zoek naar een vriend(in) om samen iets te ondernemen? Of durf je een stap verder te gaan en wil je een date of relatie? Dan is de contact- en ontmoetingswebsite Durfjijmetmij misschien iets voor jou. De gratis website is speciaal voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Inspraak

Als cliënt van de RIBW kun jij je stem laten horen. Je kunt onder andere meedenken en meebeslissen over het beleid van de organisatie. Dat kan via de medezeggenschap en inspraakbijeenkomsten. En dat is belangrijk, want ook jouw mening doet er toe. Je mening geven kan via verschillende wegen. Formeel kan dat via de Cliëntenraad en de drie Regioraden. Bij SamenSpraak staat de informele inspraak centraal.

Lees meer over inspraak

Klachten

Alle medewerkers van de RIBW proberen je op een goede, professionele manier te begeleiden. Toch kan het voorkomen dat je ergens niet tevreden over bent. Of dat er iets gebeurt dat je vervelend vindt. Wij horen dat graag van je. Dan kunnen we er iets aan doen.

Lees meer over klachten

Naasten

Onze begeleiding draait om jouw herstelproces. We vragen je dan ook welke stappen en mensen je kunnen helpen om je doel te bereiken. We werken zoveel mogelijk samen met mensen die belangrijk zijn voor jou.

Als partner, kind, ouder, broer, zus of vriend van iemand met een psychiatrische kwetsbaarheid komt er waarschijnlijk veel op je af. Het helpt om zelf kennis te hebben over psychische aandoeningen. Gelukkig is er online veel informatie beschikbaar, zijn er cursussen en kan de familievertrouwenspersoon je ondersteunen.

Lees meer over naasten

Cliëntvertrouwenspersoon

We proberen je zo goed mogelijk te begeleiden. Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent over onze ondersteuning. Lukt het niet om dit samen met je begeleider op te lossen? Neem dan contact op met Seb Kortbeek, de onafhankelijke cliëntvertrouwenspersoon van de RIBW.

Lees meer over de cliëntvertrouwenspersoon

Ilona en Nicole
Story title

Ervaringsverhalen

Maatjes Ilona en Nicole over de Vriendendienst van RIBW Nijmegen & Rivierenland

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.