Francis: “Die 24/7 ondersteuning in het begin had ik echt nodig omdat ik heel angstig was. Langzamerhand leerde ik omgaan met die gevoelens en durfde ik weer de straat op. Dat ik de hond van een vriendin moest uitlaten heeft me daarbij geholpen; ik moest naar buiten.”

De stap naar op jezelf wonen

“Steeds meer speelde de gedachte door mijn hoofd dat ik op mezelf wilde wonen. Maar het heeft toch nog enkele jaren geduurd voordat ik er echt klaar voor was om deze stap te nemen”, vertelt Francis. “Inmiddels woon ik een jaar in Hatert, in een seniorencomplex. Hier hoop ik oud te worden. Ik ben niet meteen helemaal over gegaan, dat ging me te snel. Eerst verbleef ik er alleen in de weekenden. De perioden van verblijf heb ik langzaam uitgebreid. In de tijd dat ik op mezelf woon heb ik wel een terugval gehad. Gelukkig kon ik toen gebruikmaken van een plek bij de RIBW waar ik even tot rust kon komen. Het is fijn te weten dat die mogelijkheid er is.“

Begeleiding geeft vertrouwen

Francis:Ik krijg wekelijks individuele begeleiding van de RIBW Nijmegen & Rivierenland. Daarnaast maak ik gebruik van RIBW Samensterk begeleiding, een vorm van collectieve begeleiding. Daar kom ik altijd positief uit. Het is gelijkwaardig en het geeft me vertrouwen. Na zo’n bijeenkomst ga ik zo vrij als een vogeltje naar het winkelcentrum, terwijl ik altijd over een drempeltje moet als ik direct vanuit huis ga.”

“Ik ben trots op mezelf dat ik zelfstandig woon, dat ik deze stap heb durven en kunnen nemen. Op mezelf wonen maakt me sterker”, aldus Francis.

andere interessante ervaringsverhalen

Renske vertelt over haar herstelproces van psychotische depressies

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.