“Ondersteuning waar het nodig is: in je eigen huis. ”

Begeleiding in je eigen omgeving

Worstel je met psychische klachten en weet je niet meer hoe je zelf je problemen op moet lossen? Dan kunnen simpele dingen al te moeilijk zijn. Werken, boodschappen doen, rekeningen betalen, schoonmaken, of voor jezelf zorgen. De RIBW Nijmegen & Rivierenland helpt je. In je vertrouwde omgeving: je eigen huis. Je vaste begeleider komt geregeld bij jou thuis. Je werkt dan samen aan de dingen waar jij hulp bij nodig hebt.

Herstelplan

Samen stel je een herstelplan op: wat kun je zelf nog prima? Waar heb je echt hulp bij nodig? Welke doelen heb je en hoe kan je die bereiken? Ons uitgangspunt is hierbij; houd zoveel mogelijk regie op je eigen leven. Samen werken we aan concrete doelen en beginnen bij die zaken die jouw herstelproces het meest in de weg staan. Zo werk je stap-voor-stap aan je herstel. Voor de ondersteuning die je krijgt, betaal je een eigen bijdrage in de vorm van een abonnementstarief van 19 euro per maand.

Hulp aanvragen

Wil je begeleiding bij jou thuis? Bespreek dat dan met het sociaal wijkteam van jouw gemeente. En in Nijmegen-Zuid en Nijmegen Lindenholt met het Breed Basisteam (BBT). Zij beslissen of dit kan en voor hoeveel uur. We noemen dat een beschikking. Deze is meestal 1 jaar geldig en kan als het nodig is verlengd worden. Soms kun je ook zonder beschikking ondersteuning krijgen. Wil je gebruik maken van dagbesteding (of het vervoer er naartoe) of een 24-uurs beschikbaarheids- en bereikbaarheidsdienst? Vraag dan een aparte beschikking aan. Wil je weten welke stappen je moet volgen? Bekijk dan de aanmeldpagina.

Astrid
Story title

Ervaringsverhalen

Astrid ging zelfstandig wonen in een bekende omgeving

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over begeleiding thuis.