“Op een veilige, rustige plek krijg je de begeleiding die je nodig hebt ”

Begeleid wonen huis in Culemborg - RIBW
Begeleid wonen in Culemborg - RIBW

Begeleid wonen in Culemborg bij de RIBW

Soms is het (tijdelijk) niet meer mogelijk om zelfstandig te wonen. In dit geval kunt je naar een van onze locaties gaan om begeleid te leven. Je woont in een huis, appartement of woongroep met andere RIBW-cliënten. Op sommige plaatsen zijn RIBW-begeleiders dag en nacht aanwezig. In andere voorzieningen zijn begeleiders alleen overdag en zo nodig 's nachts aanwezig.

Een veilige woonomgeving in Culemborg die bij je past

Kom je bij ons wonen? Dan kiezen we samen de groep die het beste bij jou past. Dit kan afhankelijk zijn van je zorgbehoefte, woningaanbod, groepsdiensten en de samenstelling van groepen in het huishouden. Je hebt altijd je eigen kamer die je zelf kunt inrichten. Heb je er zelf geen spullen om je kamer in te richten? Geen probleem, je ontvangt een bed, matras, kast, tafel en twee stoelen. De keuken en het sanitair deel je soms met andere bewoners. Er is ook een gedeelde groepsruimte.

Gitaarspel begeleid wonen Culemborg - RIBW
Gitaarspel begeleid wonen in Culemborg - RIBW
Kunstlokaal beschermd wonen Culemborg
Kunstlokaal beschermd wonen Culemborg - RIBW

De begeleiding in Culemborg

Je krijgt een vaste begeleider die je regelmatig bezoekt en je situatie echt begrijpt. Samen stelt je een zorg/revalidatieplan op waarin je beschrijft wat je nog goed kunt, waar je hulp bij nodig hebt, je doelen en hoe je deze hoopt te bereiken. Het uitgangspunt hierbij is; neem zoveel mogelijk regie over je leven. We werken met specifieke doelen, en we beginnen met de dingen die jouw herstelproces het meest belemmeren. Op deze manier kun je stap-voor-stap herstellen.

Specifieke zorgvragen

Er zijn groepen die een specifieke zorgvragen hebben. Hier hebben we speciale groepen voor. Mensen met niet aangeboren hersenletsel (zoals Korsakov), autismespectrumstoornis, zorgvermijders (inclusief dak- en thuislozen) worden hier terecht. Ook voor jongeren en oudere zijn speciale groepen. Als een cliënt uit een andere cultuur komt, of een forensische titel heeft, worden deze ook opgevangen in de speciale groepen.

Beschermd wonen tuin Culemborg - RIBW
Tuin beschermd wonen in Culemborg - RIBW
Intakegesprek begeleid wonen Culemborg
Intakegesprek begeleid wonen Culemborg

In Culemborg begeleid komen wonen

Ben je van plan bij ons te komen wonen? Overleg met je arts, psychiater, instellingsadviseur en/of naasten. Na je inschrijving verloopt de procedure via GGD Gelderland-Zuid en de gemeente Culemborg. Als je wordt toegelaten en bij de RIBW mag komen wonen, krijgt je hierover een beschikking. Het besluit is geldig voor 2 tot 5 jaar. Hierna kijk je samen met de RIBW welke vorm van (begeleid) wonen bij je past. Meer weten over de registratiestappen? Kijk dan op de aanmeldpagina.

Eigen bijdrage voor begeleid wonen in Culemborg

Wanneer je volwassen bent en begeleid komt wonen betaal je een eigen bijdrage. Hoe hoog deze bijdrage is wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Het CAK neemt hiervoor zaken als je inkomen, vermogen, woonplaats en samenstelling van jouw huishouden in acht.

Schilderen bij begeleid wonen in Culemborg - RIBW
Dagbesteding begeleid wonen in Culemborg - RIBW
psycholoog begeleid wonen Culemborg - RIBW
psycholoog begeleid wonen Culemborg - RIBW

Voor professionals

De RIBW biedt de volgende producten aan: individuele begeleiding en groepsbegeleiding. Cliënten kunnen profiteren van 24-uurs bereikbaarheid en beschikbaarheid. Betekenisvolle dagbesteding vinden wij erg belangrijk in dit proces. Samen met onze cliënten zoeken we naar de juiste levensstijl en het meest geschikte beschermde woonproduct (licht, middelzwaar, zwaar of intensief). Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina voor professionals.

Jan
Story title

Ervaringsverhalen

Jan woont beschermd en heeft zo altijd iemand in de buurt

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.