Lieke (51) woont sinds kort zelfstandig. Ze krijgt daarbij ambulante begeleiding van de RIBW. Door haar psychiatrische aandoening was ze lange tijd aangewezen op 24-uurs zorg in een beschermende woonvorm. Om financieel sterker te worden volgt ze bij de RIBW de training Geld en Administratie van Z11.

“Door mijn psychiatrische aandoening is omgaan met geld voor mij altijd lastig geweest. Daarbij ben ik dyslectisch en heb ik dyscalculie. Het doen van boodschappen is voor mij een echte uitdaging. Om meer zicht te krijgen op de uitgaven, leerde Lieke onder andere een kasboek bijhouden. Lieke: “Tijdens de training delen we veel kennis en tips. Bijvoorbeeld om eerst in het keukenkastje te kijken voordat je boodschappen gaat doen, reclamefolders na te lopen op aanbiedingen en niet met een hongergevoel naar de winkel te gaan.”

Sinds de training heeft Lieke een beter zicht op haar financiën en maakt ze trouw boodschappenbriefjes. Soms heel creatief door plaatjes uit de reclamefolders te scheuren.

Elke vrijdag eet Lieke samen met cliënten. “Dan halen we altijd eerst de ingrediënten bij de naastgelegen supermarkt. Het blijft een uitdaging , maar nu ik een training volg, gaat het me al een stuk gemakkelijker af. Door de training en de contacten met mede-cliënten die met dezelfde vragen worstelen, voel ik me sterker. Ik weet zeker dat ik mijn financiën op orde krijg.”

andere interessante ervaringsverhalen

Marit over haar eerste eigen huis en het keukentafelgesprek

Hans over zijn burn-out, herstel en honger naar nieuwe dingen

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.

Nieuws

Lifegoals Fit en Fun event 23 april 2024
Lifegoals Fit en Fun event 23 april 2024
3 minuten
De RIBW zoekt jouw hulp!
De RIBW zoekt jouw hulp!
3 minuten