Jouw levensverhaal is de basis van je herstel

Dit is dus niet de diagnose of de psychische problemen waarmee je worstelt. Ieder mens is meer dan die psychische kwetsbaarheid. We zijn daarom benieuwd naar waar jij vandaan komt. Wat heb je meegemaakt en waar wil jij naar toe? En wat is je herstelverhaal tot nu toe? Wat hielp jou bij je herstel en wat zijn juist je valkuilen? Samen kijken we naar welke stappen je wilt en kunt zetten. We ondersteunen je dus in wat jouw leven zinvol en betekenisvol maakt.

Je hebt zelf de regie

Je bepaalt zelf hoe je leven eruit ziet. Daarom heb je ook de regie bij je herstel. Het kan wel zijn, dat dit even niet lukt door de problemen die je ervaart. In dat geval nemen wij het van je over. We gaan ervan uit dat dit tijdelijk is. We ondersteunen je zodat je zelf de regie (of een deel ervan) weer kunt nemen.

Herstellen doe je zelf, maar nooit alleen

We vinden het belangrijk om personen te betrekken die jou kunnen ondersteunen bij je herstel Samen bespreken we wie er belangrijk is voor jou in je leven. Dit kan een familielid zijn, maar ook een vriend of goede buur.

Het kan ook zijn dat je veel contacten hebt verloren in de tijd dat het minder met je ging. Als je dat wilt, helpen we je om die contacten weer te herstellen.

We ondersteunen je om je eigen ervaring te ontwikkelen

Van je eigen ervaring kun je namelijk veel leren. Soms heb je hulp nodig om deze ervaringen betekenis te geven. Dan helpt het contact met mensen die iets vergelijkbaars meemaakten in hun leven. We noemen dit ook wel ‘peer support’. Het mooie aan peer support is dat anderen ook leren van jouw ervaringen. In onze organisatie werken ervaringsdeskundigen die peer support bieden. Je kunt bijvoorbeeld met ze in gesprek of een training volgen. Kijk gerust eens naar al ons aanbod op de pagina van Team Herstel.

Bekijk in de afbeelding hieronder wat herstelondersteunende zorg voor de RIBW Nijmegen & Rivierenland inhoudt.

Susan
Story title

Ervaringsverhalen

Susan over steeds meer op eigen benen staan

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.