Ervaring met yoga is niet nodig, de yoga-oefeningen zijn laagdrempelig. Je hoeft niks te presteren, je mag meedoen met wat er op dit moment mogelijk bij je is. Je hebt de ruimte om je eigen tempo te bepalen, om je eigen mogelijkheden te verkennen.

Hoe ziet een yogasessie er uit?

Aan het begin van de les is er kort even ruimte om iets te delen over hoe het met je gaat. De yogales begint met rustige oefeningen om wat op te warmen. We doen een paar staande houdingen en we spelen met balans. Daarna doen we ook zittende en liggende yoga-vormen. We doen een ademhalingsoefening en soms een bodyscan. Na het bewegen is er een moment van rust en een moment van stilte. Na de yoga-oefeningen drinken we samen een kopje thee en als je dat wilt kan je met elkaar te delen hoe je de yoga ervaren hebt.

Door wie worden de yogasessies gegeven?

De yogasessies worden verzorgd door Bertine Rosink, een yogadocente die zelf ervaring heeft in het omgaan met psychische klachten zoals psychose en trauma. Bertine is jarenlang cliënt geweest bij de RIBW. Vanuit de RIBW worden de yogalessen ondersteund door trajectbegeleider Anouk Janssen.

Waar vinden de yogasessies plaats?

De lessen worden gegeven in de mooie en lichte yogastudio Yoga Kula, in de Benedenstad in Nijmegen. De yogastudio voldoet aan de coronarichtlijnen. In de studio kan er les gegeven worden met 1,5 meter afstand. Er is ventilatie en er is desinfecterende handgel aanwezig.

Online via Zoom

Mocht je graag mee willen doen, maar kun je niet naar de studio komen, dan is er de mogelijkheid om op maandagmiddag de les online vanuit je eigen huis mee te doen. Je ontvangt daarvoor een Zoom-link. Mocht je hulp nodig hebben met Zoom, dan kunnen Anouk en Bertine kijken waar ze jou kunnen ondersteunen hierin.

Wanneer vindt de yoga plaats?

De lessen vinden plaats op maandagmiddag en woensdagochtend:
Maandag 15.00 - 16.30 uur (in de yogastudio en online via Zoom)
Woensdag 11.00 - 12.30 uur (alleen in de yogastudio)

De lessen lopen van september t/m december, met uitzondering van de herfstvakantie en kerstvakantie.

Kennismaken en proefles

Als je benieuwd bent of yoga iets voor je kan zijn, mag je voor meer informatie contact op nemen met Bertine Rosink en/of Anouk Janssen. We kunnen dan kennis met elkaar maken. Je kan ook een keer een proefles volgen. Als je dat fijn vindt, mag je ook iemand meenemen (als er genoeg ruimte in de studio is natuurlijk). We horen graag van je en zien ernaar uit om je te ontmoeten!

Zie hier de gehele yogaplanning voor herfst 2021

Bekijk de online yogavideo's van Bertine via https://www.youtube.com/channe...

Robert
Story title

Ervaringsverhalen

Robert vertelt over structuur & zelfvertrouwen door IPS

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.