Ervaring met yoga is niet nodig, de yoga-oefeningen zijn laagdrempelig. Je hoeft niks te presteren, je mag meedoen met wat er op dit moment mogelijk bij je is. Je hebt de ruimte om je eigen tempo te bepalen, om je eigen mogelijkheden te verkennen.

Hoe ziet een yogasessie er uit?

Aan het begin van de les is er kort even ruimte om iets te delen over hoe het met je gaat. De yogales begint met rustige oefeningen om wat op te warmen. We doen een paar staande houdingen en we spelen met balans. Daarna doen we ook zittende en liggende yoga-vormen. We doen een ademhalingsoefening en soms een bodyscan. Na het bewegen is er een moment van rust en een moment van stilte. Na de yoga-oefeningen drinken we samen een kopje thee en als je dat wilt kan je met elkaar te delen hoe je de yoga ervaren hebt.

Door wie worden de yogasessies gegeven?

De yogasessies worden verzorgd door Dagmar van Overmeir. Dagmar is begeleider en trajectleider geweest bij de RIBW en geeft yogalessen bij Yoga Kula. Vanuit de RIBW worden de yogalessen ondersteund door trajectbegeleider Nicole Vliegen.

Waar vinden de yogasessies plaats?

De lessen worden gegeven in de mooie en lichte yogastudio Yoga Kula, in de Benedenstad in Nijmegen. De yogastudio voldoet aan de coronarichtlijnen. In de studio kan er les gegeven worden met 1,5 meter afstand. Er is ventilatie en er is desinfecterende handgel aanwezig.

Online via Zoom

Mocht je graag mee willen doen, maar kun je niet naar de studio komen? Dan is er de mogelijkheid om de lessen op beide dagen (zowel maandag als woensdag) via Zoom te volgen. Je ontvangt daarvoor een Zoom-link. Heb je hulp nodig met Zoom? Vraag dan Nicole of Dagmar om jou te helpen.

Wanneer vindt de yoga plaats?

De lessen vinden plaats op maandagmiddag en woensdagochtend:
Maandag 15.00 - 16.30 uur (in de yogastudio en online via Zoom)
Woensdag 13.15 - 14.45 uur (in de yogastudio en online via Zoom)

De lessen lopen van januari tot juli en van augustus t/m december, met uitzondering van een zomerstop, herfst- en kerstvakantie.

Kennismaken en proefles

Als je benieuwd bent of yoga iets voor je kan zijn, mag je voor meer informatie contact opnemen met Dagmar van Overmeir en/of Nicole Vliegen. We kunnen dan kennis met elkaar maken. Je kan ook een keer een proefles volgen. Als je dat fijn vindt, mag je ook iemand meenemen (als er genoeg ruimte in de studio is natuurlijk). We horen graag van je en zien ernaar uit om je te ontmoeten!

Je hoeft geen eigen bijdrage te betalen om deel te nemen aan deze activiteit. Wel heb je een indicatie nodig.

Zie hier de gehele yogaplanning januari t/m juni 2024

De lessen van Dagmar zijn in lijn met deze online yogalessen van Bertine. Bekijk de video's via: https://www.youtube.com/channe...

Renske
Story title

Ervaringsverhalen

Renske vertelt over haar herstelproces van psychotische depressies

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.

Nieuws

Lifegoals Fit en Fun event 23 april 2024
Lifegoals Fit en Fun event 23 april 2024
3 minuten
De RIBW zoekt jouw hulp!
De RIBW zoekt jouw hulp!
3 minuten