Titel: Documentaire ‘Buitenstaanders’ met nabespreking

Sprekers: Marco Luyer samen met vrijwilligers en ondersteuners van de NuNN.

Tijdstip: Blok 2: 16:15-17:30

Locatie: C1.52 (max 90 personen)

Samenvatting

‘Buitenstaanders’ is een documentairereeks door filmcollectief Beeldbrengers over dak- en thuislozen in Nijmegen. Deze middag zullen er delen van de documentaire getoond worden. De hoofdpersoon in de film, Marco Luyer. Zal aanwezig zijn om om zijn persoonlijke, herstelverhaal toe te lichten: Van dakloze buitenslaper tot WLZ client tot vrijwilliger bij de NuNN tot zelfstandig wonen via Housing First.

De trailer van ‘Buitenstaanders’: https://youtu.be/8fYRp2HhENI?si=a9KoadoQhRt6EuWQ

Over Marco Luyer

Marco heeft ook een boek geschreven: ‘Het Onbewoogbare Leven van een Moeilijk Opvoedbare Jongen’ (2019).

“Ik ga de cirkel doorbreken. Ben ik bang? Jazeker. Toen ik opgroeide, en nu nog. Maar als ik de cirkel wil doorbreken, moet ik inzicht krijgen in mezelf. En dat begint met het delen van dit verhaal. Allereerst voor mezelf, maar ook om anderen te helpen. Ik deel mijn verhaal om mensen aan het denken te zetten en jongeren te laten weten dat ze niet alleen zijn in wat ze meemaken. Dat geldt niet alleen voor meiden, maar ook voor jongens. Ja, wij schamen ons misschien nog meer.”

Over de NuNN

De NuNN (Nachtuitvang uit Noodzaak Nijmegen) is een nachtopvang gerund door de daklozen zelf. Dit betekent dat zij zeggenschap hebben over de eigen voorziening. We gaan hierbij uit van collectieve empowerment. Samen help je elkaar vooruit. Wanneer nodig kan de groep een beroep doen op professionele ondersteuning. De setting van zelfbeheer zorgt ervoor dat deelnemers eigen regie en eigen kracht ontwikkelen en daardoor, voor zover zij dat zelf nastreven, rollen, vaardigheden en maatschappelijke participatie ontwikkelen en daarmee duurzamer uit de opvang uitstromen. De NuNN wordt ondersteund door medewerkers van RIBW Nijmegen & Rivierenland.

www.nunn.nl

www.ribw-nr.nl

Frans
Story title

Ervaringsverhalen

Frans vertelt over zijn psychoses en beschermd wonen

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.