Titel: WijkGGZ-teams Gelderland-Zuid: de integrale herstelondersteunende kennismaking in praktijk.

Sprekers: Mathilde Klerks, Rosan Derksen & Michiel Noij

Tijdstip: Blok 3: 18:45-20:00

Locatie: C1.25 (max 36 mensen)

Samenvatting:
De WijkGGZ-teams in Gelderland-Zuid zijn een samenwerking tussen partijen in de psychiatrie, verslavings- en LVB-zorg: RIBW N&R, Pro Persona, Iris Zorg en Pluryn. In de teams zijn verschillende disciplines en expertises, waaronder ervaringsdeskundigheid, vertegenwoordigd. De WijkGGZ-teams verbinden het sociale domein en de huisartsenzorg met de specialistische tweedelijns zorg. Op verzoek van huisarts of sociaal wijkteam bezoeken medewerkers van het WijkGGZ-team bewoners met een (vermoeden van) ernstig psychiatrische kwetsbaarheid. Vanuit een herstelondersteunende kennismaking biedt het WijkGGZ-team kortdurende ondersteuning en geeft advies aan bewoner, huisarts en sociaal wijkteam over een eventueel vervolg.

In deze workshop geven ervaringsdeskundige ervaringsdeskundige Mathilde Klerks (RIBW N&R), FACT casemaneger Rosan Derksen en WijkGGZ-coördinator Michiel Noij een toelichting op de dagelijkse praktijk van de herstelondersteunende kennismaking en de samenwerking tussen de vier organisaties.

www.ribw-nr.nl/professionals/samenwerkingen/wijkggz

Over de sprekers:
Mathilde Klerks is ervaringsdeskundig medewerker van Team Herstel van RIBW N&R en werkt bij 3 WijkGGZ-teams. Rosan Derksen is specialistisch ambulant begeleider FACT LVB 18+ en werkt mee in het WijkGGZ-team Dukenburg-Lindenholt. Michiel Noij is teammanager bij Pluryn en coördinator WijkGGZ Nijmegen en Rivierenland.

Karin
Story title

Ervaringsverhalen

Karin over prestatiedrang, eetstoornis en vertrouwen in jezelf

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.