Of je nu al jarenlang zingt, een muziekinstrument bespeelt, of compleet nieuw bent in de muziekwereld, bij RIBW Muziek is iedereen welkom, ongeacht je niveau. De wereld van muziek is breed, met zoveel te ontdekken! Daarom bieden we bij de RIBW diverse soorten muziekactiviteiten aan, zodat je iets kunt vinden wat bij jou past en waar je je comfortabel bij voelt.

Wanneer vinden er muziekactiviteiten plaats?

We organiseren diverse soorten muziekactiviteiten, verdeeld over de dagen dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. In het activiteitenoverzicht op het Cliëntenplein vind je terug wanneer welke activiteit plaatsvindt.

Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten die we aanbieden.

Muziekactiviteiten

Zelf muziek maken

Wil je jezelf in een creatieve en gezellige sfeer concentreren op het maken van muziek? Dan is deze activiteit zeker wat voor jou. In groepen van maximaal 8 deelnemers, krijgt iedereen de kans om zelf of gezamenlijk muzikaal bezig te zijn. Of je nu graag zingt, een instrument wilt leren bespelen, of je eigen muziek wilt laten horen, het kan allemaal. Tijdens de sessie wisselen we af tussen muziek maken en luisteren naar elkaar, waardoor je zowel muzikant als publiek bent. Bovendien kijken we per deelnemer naar de persoonlijke wensen en behoeften, zodat je het meeste uit de sessies kunt halen.

Individuele muziekles 

Lijkt het je geweldig om muziek te maken, maar voelt deelname aan een groep (nog) als een grote stap? Geen zorgen! We bieden ook individuele muzieklessen aan die jou de kans geven om op je eigen tempo en in een comfortabele omgeving te groeien. Je kunt kiezen uit verschillende instrumenten zoals piano, gitaar, basgitaar, drums of zang. Tijdens deze lessen werken we samen aan het vergroten van je zelfvertrouwen en vaardigheden, zodat je uiteindelijk met vertrouwen kunt deelnemen aan de groepsactiviteit ‘Zelf muziek maken’.

Zingen in een koor

Hou je van zingen en lijkt het je leuk om dit samen met anderen te doen? Dat kan bij ons koor genaamd 'Uitzinging'. We zingen van alles, variërend van simpele canons tot drie- en vierstemmige stukken. Het lezen van noten is niet vereist, maar het mag natuurlijk wel. Wij leren alles op gehoor. Ben je een bas, tenor, alt of sopraan? Of weet je helemaal niet wat je bent maar vind je zingen gewoon heel leuk? Kom dan eens vrijblijvend met ons meezingen!

Muziektheorie

Wat is ritme? Hoe schrijf je dat op? Hoe werkt een akkoord? Als je meer wilt leren over muziek, is de activiteit 'Muziektheorie' zeker iets voor jou. In een ontspannen sfeer maak je kennis met de basiskennis over muziek.

Spelen in een popgroep

Heb je er altijd al van gedroomd om in een band te spelen? Bij de RIBW kan het. Deelname is echter wel afhankelijk van veel verschillende factoren: er moet plaats voor een instrument zijn, speelniveau en smaak moeten enigszins aansluiten, etc. Informeer naar de mogelijkheden bij Jeroen Swarte, en wie weet kan er een nieuw bandje geformeerd worden! Momenteel zijn er 2 bands.

Muziek luisteren

Op vrijdagmiddag komt een grote en enthousiaste groep muziekliefhebbers samen om gezamenlijk naar muziek te luisteren. Iedereen draagt bij aan de hand van een afgesproken thema, waardoor we veel verschillende soorten muziek ontdekken. Tussendoor bespreken we de muziek, soms oppervlakkig, soms diepgaander. De gesprekken over muziek en beleving zijn zowel leuk als interessant, en zetten je altijd aan het denken. Bovendien ontdek je nieuwe muziek! Het is een ideale manier om de week af te sluiten.

Muziek in de woonvorm

Het kan zijn dat voor sommige bewoners in een woonvorm de stap naar De Rubberfabriek nog te groot is. In overleg kunnen we bekijken of er een muzikale activiteit opgezet kan worden in de woonvorm, zoals hierboven beschreven. Bijvoorbeeld een uur lang naar muziek luisteren, of lessen volgen op een instrument. Lijkt je dat wat? Neem dan gerust contact op met de contactpersoon Jeroen Swarte.

Karin
Story title

Ervaringsverhalen

Karin over prestatiedrang, eetstoornis en vertrouwen in jezelf

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.

Nieuws

Life Goals Festival Nijmegen 2024
Life Goals Festival Nijmegen 2024
3 minuten
De RIBW zoekt jouw hulp!
De RIBW zoekt jouw hulp!
3 minuten