Wist je dat?

Bijna 30% van de mensen met een psychische aandoening wil graag betaald werken. Onder jongeren tot 35 jaar is dat zelfs 75%!

De RIBW Nijmegen & Rivierenland is dé organisatie voor iedereen met een ernstige psychische kwetsbaarheid die graag wil werken. Wij helpen je bij het vinden en behouden van een betaalde baan met een van onze re-integratiediensten.

Dit doen onze gecertificeerde IPS-trajectbegeleiders en jobcoaches voor je:

  • Samen kijken naar jouw mogelijkheden en wensen
  • Ondersteunen bij het maken van je cv of sollicitatiebrief
  • Zoeken naar een baan of opleiding
  • Begeleiden op de werkvloer

Ook bekijken we met jou wat werken voor jouw inkomen, uitkering of toeslagen betekent. We werken nauw samen met UWV, het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en Werkzaak in de regio Rivierenland.

Werken kan veel betekenen voor jouw herstel. Je krijgt meer zelfvertrouwen, psychische klachten komen meer op de achtergrond te staan, je doet arbeidsvaardigheden en sociale contacten op, maakt deel uit van de maatschappij en zorgt (deels) voor je eigen inkomen.

Wat biedt de RIBW?

Samen met jou maken we een plan. We gaan daarbij uit van jouw eigen voorkeur, behoeften, kwaliteiten en ervaringen. Jij staat centraal. Het aanscherpen van jouw talenten en de begeleiding naar en tijdens het werk maken onderdeel uit van de begeleiding. Als je dit wenst, betrekken we jouw naasten bij het traject. We hebben begeleidingsinstellingen in de regio’s Nijmegen, Rijk van Nijmegen en Rivierenland.


 Hoe meld ik mij aan?

Stuur een e-mail naar team.ips@ribw-nr.nl. Dan nemen wij contact met je op.
Ben je geen cliënt van de RIBW, maar past ons aanbod wel goed bij de ondersteuning die je nodig hebt? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.

Ilona en Nicole
Story title

Ervaringsverhalen

Maatjes Ilona en Nicole over de Vriendendienst van RIBW Nijmegen & Rivierenland

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.