Titel: Uit jezelf! Non-verbaal/creatieve activiteiten en peer-support bij stemmenhoren

Sprekers: Willy van Baarsel en Barbara Schaefer

Tijdstip: 18:45-20:00

Locatie: Blok 3: C1.24 (max 36 personen)

Samenvatting:
Buitengewone zintuigelijke ervaringen zijn eigenlijk heel gewoon, maar soms kun je er wel behoorlijk in vastlopen. Bij stemmenhoordersgroepen kun je met andere stemmenhoorders praten over je ervaringen. We weten dat deelnemen aan zo’n groep waardevol kan zijn.

Soms is praten lastig, want hoe leg je een bijzondere zintuigelijke ervaringen aan anderen uit? Hoe geef je er woorden aan? Soms kan het prettig en behulpzaam zijn om op een non-verbale/creatieve manier je gevoel en ervaringen te uiten.

In deze workshop vertellen we je iets over stemmenhoordersgroepen en een project waarmee we bezig zijn om non-verbale/creatieve manieren van uiten te inventariseren bij stemmenhoorders. Ook gaan we samen non-verbaal/creatief aan de slag. We werken samen aan één grote collage en zetten onze (ervaringen met) vijf (waan)zintuigen daarbij volop in.

Over Willy van Baarsel:
Willy is stemmenhoorder, werkzaam bij de Steunpunten Stemmen Horen in Nijmegen (RIBW N&R) en Arnhem (RIBW AVV), het faciliteren van stemmenhoren groepen, voor en door stemmenhoorders. Daarnaast begeleidt Willy samen met een collega de cursus Omgaan met

Stemmen Horen. Het creatief en inventief werken staan centraal in het contact met deelnemers, collega’s en anderen betrokkenen.

www.kunstzinnigervaringswerk.nl

www.omgaanmetstemmenhoren.nl

Over Barbara Schaefer:
Barbara is werkzaam als senior onderzoeker bij de Parnassia Groep. Zij heeft een landelijk onderzoek gedaan naar Stemmenhoordersgroepen (Schaefer, B., Boumans, J., Van Os, J., & Van Weeghel, J. (2021). Emerging processes within peer-support Hearing Voices Groups: A qualitative study in the Dutch context. Frontiers in Psychiatry, 12, 647969. https://doi.org/10.3389/fpsyt.2021.647969). Verder is zij op dit moment projectleider vanuit Stichting Weerklank van het deelproject non-verbaal “uit jezelf!” binnen het door ZonMw gefinancierde project “Stemmen laten zich horen in de regio”.

www.stichtingweerklank.nl

Thijmen
Story title

Ervaringsverhalen

Thijmen over zijn leven op straat en GHB-verslaving

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.

Nieuws

Lifegoals Fit en Fun event 23 april 2024
Lifegoals Fit en Fun event 23 april 2024
3 minuten
De RIBW zoekt jouw hulp!
De RIBW zoekt jouw hulp!
3 minuten