Passende plek

Esther is de naaste collega van Debby bij de RIBW: “Op onze afdeling Communicatie waren we op zoek naar iemand die ons kon helpen social media van de grond te krijgen. IPS (individuele plaatsing en steun) coach Bart begeleidde op dat moment een jongedame met de juiste opleiding en kwaliteiten. Voor ons een uitgelezen kans om te doen wat we zeggen: wij bieden een veilige omgeving om te starten en successen te ervaren. Toen Debby bij ons op gesprek kwam, was er meteen een klik. Ze werkt vanaf 1 september drie dagen in de week, totaal 18 uur. Debby: “Ik kwam van ver en had weinig zelfvertrouwen. Maar deze plek is fijn. Vanaf de eerste dag. Ik krijg positieve bevestiging voor mijn werk, voel me nuttig en vind de structuur heel prettig. Mijn doel is om financieel niet meer van een uitkering afhankelijk te zijn. Dat lijkt me echt heel fijn. Dus daar werk ik hard aan. Wat mij betreft is er een leven voor en na mijn IPS traject.”

Hoe werkt de samenwerking

Bart houdt IPS informatiegesprekken met mensen die zorg ontvangen van de RIBW, en een actuele werkwens hebben. Wanneer zij na dit gesprek besluiten dat IPS bij ze past, wordt het IPS traject aangevraagd bij WerkBedrijf. Consulent Naomi van WerkBedrijf geeft dan de actieve begeleiding van de kandidaat uit handen en zorgt voor de financiële ondersteuning ten behoeve van deze kandidaat. Naomi: “de IPS coaches en de consulenten van WerkBedrijf werken nauw met elkaar samen. De coaches schuiven bijvoorbeeld aan bij ons vacature overleg, zodat ze van alle functies op de hoogte zijn. Voor een kandidaat is het voordeel van IPS dat die vanaf de start begeleiding op de werkplek krijgt van de vertrouwde IPS coach. Datzelfde geldt ook voor de werkgever bij wie de kandidaat aan de slag gaat.”

Negatieve ervaringen positief gebruiken

Debby is dolblij met deze kans. Haar zelfvertrouwen groeit iedere dag. Natuurlijk gaat het nog wel eens mis. Maar ook daar leert ze steeds beter mee omgaan: “Om iets positiefs te doen met mijn eerdere ervaringen ben ik gestart met de opleiding tot life coach. Ik wil graag andere mensen helpen. Bij het WerkBedrijf draai ik mee met de empowerment training. Dat is echt gaaf om te doen. Ik geniet echt van elke dag. Het is lang geleden dat ik dat kon. Vroeger was ik mijn beperking, maar nu voelt dat echt niet meer zo”, aldus Debby.

Wil je meer weten over Debby? Bekijk dan hoe Debby omging met werken in coronatijden in de vlogs 'Achter het raam' deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4. 

andere interessante ervaringsverhalen

Jan woont beschermd en heeft zo altijd iemand in de buurt

Frans vertelt over zijn psychoses en beschermd wonen

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.

Nieuws

Life Goals Festival Nijmegen 2024
Life Goals Festival Nijmegen 2024
3 minuten
De RIBW zoekt jouw hulp!
De RIBW zoekt jouw hulp!
3 minuten