Life Goals Nijmegen organiseerde op 18 augustus het Life Goals Festival Nijmegen 2023, met Kelfkensbos als prachtige locatie van deze dag. Nijmegen was hierbij speelstad van de Dutch Street Cup, de landelijke straatvoetbalcompetitie van Stichting Life Goals Nederland. Naast straatvoetbal was er ruimte voor overige laagdrempelige sportactiviteiten.

Vanuit Nijmegen deden er teams mee van de Nijmeegse COA crisisnoodopvang, IrisZorg en FC Nyma Boys. Behalve teams uit Nijmegen participeren Noord-Veluwe, Utrecht, Apeldoorn, Enschede en Amsterdam in de Dutch Street Cup. In Nijmegen ging het team van Noord-Veluwe er met de winst van door en won Utrecht All Stars de Fair-Playprijs.

Overige sportactiviteiten werden speciaal voor deelnemers vanuit Nijmeegse zorg- en welzijnsinstanties georganiseerd door de maatschappelijke sportcoaches van Life Goals Nijmegen. Op het Life Goals Festival Nijmegen hebben de deelnemers laagdrempelig kennis gemaakt met sportactiviteiten zoals voetbal, boksen, total body fit en andere sport & spelactiviteiten. Dit zijn tevens activiteiten die Life Goals Nijmegen het gehele jaar op wekelijkse basis organiseert in Nijmegen. Cliënten van RIBW Nijmegen & Rivierenland kunnen hier gratis aan deelnemen. Kijk voor meer informatie op de leefstijlpagina.

Het was een warme en geslaagde dag waarin plezier maken en lekker in beweging zijn centraal stonden. De lunch werd verzorgd door De Pizzabakkers uit Nijmegen, die zorgde voor heerlijke (vegetarische) pizza’s die voor ieder goed in de smaak vielen. Ekoplaza Ziekerstraat verzorgde daarbij het water en fruit zodat niemand van de deelnemers deze dag tekortkwam.

Life Goals Nijmegen
Life Goals Nijmegen is onderdeel van Stichting Life Goals Nederland. Life Goals Nijmegen wil bijdragen aan een stad waarin niemand buitenspel staat, en gebruikt de kracht van sport om Nijmegenaren te inspireren weer mee te doen. Sport maakt het mogelijk grenzen te verleggen en het gevoel van eigenwaarde te hervinden. Bovenal leiden sporten en bewegen tot sociale inclusie. Sport is het middel, niet het doel. Life Goals ontwikkelt daarom sportactiviteiten om sociale doelen te realiseren. Binnen dit initiatief verbindt Life Goals Nijmegen zorginstellingen, sportaanbieders en overige partners. Het Life Goals Festival Nijmegen was dit jaar de opening van het activiteitenseizoen.

Voor meer informatie over Life Goals Nijmegen kunt u contact opnemen met coördinator van Life Goals Nijmegen, Rik Jansen (rik.jansen@stichtinglifegoals.nl) of naar de website van Life Goals Nijmegen.

Bron: Life Goals Nijmegen