Het is winter; de temperaturen dalen fors en in sommige delen van Nederland heeft het deze week zelfs al gesneeuwd! Helaas zijn er veel mensen die iedere avond buiten een plekje zoeken om de nacht door te brengen, waar het nu veel te koud voor is. Vanwege het risico op bevriezing van lichaamsdelen en onderkoeling zijn er daarom voor buitenslapers in Nijmegen extra slaapplekken beschikbaar, ook bij RIBW Nijmegen & Rivierenland.

Winteropvang
Tijdens het koude gedeelte van het jaar (1 november tot en met 1 mei) houdt de GGD een overzicht bij van buitenslapers in Nijmegen. Zakken de temperaturen onder de 0°C? Dan stellen we bij de RIBW extra slaapplekken beschikbaar voor dak- en thuislozen. Ook bij Iriszorg zijn er extra slaapplekken, waar buitenslapers terecht kunnen.

Help buitenslapers de winter door
Zie jij een buitenslaper? Meld dit dan anoniem via het meldformulier van de GGD. Hiermee kun jij hem of haar écht helpen. Buitenslapers worden bij temperaturen onder de 0°C namelijk actief benaderd om in een opvang te gaan slapen, zodat ze niet onderkoeld raken.

Bron: GGD