IPS is dé methode om mensen met ernstige psychische aandoeningen die graag willen werken, te helpen bij het verkrijgen en behouden van een betaalde baan. De IPS trajectbegeleiders van de RIBW Nijmegen & Rivierenland kunnen je hiermee helpen. Ze kijken met jou naar jouw mogelijkheden en wensen. Ondersteunen je met het maken van een cv of sollicitatiebrief, zoeken naar een baan en/of begeleiden op de werkvloer. Ook bekijken ze met jou wat werken voor jouw inkomen betekent.

Bijna een derde van de mensen met een ernstige psychische aandoening wil graag betaald gaan werken. Onder jongeren tot 35 jaar is dat zelfs twee derde! Veel van deze mensen hebben vervelende ervaringen opgedaan rondom werk. Of hebben nog niet de moed verzameld om naar die leuke baan te gaan zoeken.

Toch kan werken veel betekenen voor jouw herstel. Je krijgt meer zelfvertrouwen, psychische klachten komen meer op de achtergrond te staan, je doet arbeidsvaardigheden en sociale contacten op, maakt onderdeel uit van de maatschappij en zorgt (deels) voor je eigen inkomen.

De financiering van een traject wordt gedaan door het UWV of door het werkbedrijf in je regio.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de IPS? Stuur dan een mailtje naar team.ips@ribw-nr.nl.
Wil je je aanmelden voor IPS? Dat kan via dit formulier. Nadat je deze hebt ingevuld, neemt een trajectbegeleider zo snel mogelijk contact op met je op voor een oriënterend gesprek.

Wil je meer weten over IPS? Bekijk dan onderstaande video, de website van IPS of lees dit artikel waarin onze IPS-trajectbegeleiders Anouk en Bas meer vertellen over IPS, hoe het cliënten en werkgevers kan helpen, en hoe het wordt ervaren. Je kunt ook de vlogs en blogs van Debby bekijken. Hierin vertelt over haar ervaringen met IPS op de werkvloer.

Lamar
Story title

Ervaringsverhalen

Lamar over werk als medicijn & iets meemaken op de arbeidsmarkt

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.

Nieuws

Landelijke certificering IPS met twee jaar verlengd
Landelijke certificering IPS met twee jaar verlengd
3 minuten
Lifegoals Fit en Fun event 23 april 2024
Lifegoals Fit en Fun event 23 april 2024
3 minuten