IPS is dé methode om mensen met ernstige psychische aandoeningen die graag willen werken, te helpen bij het verkrijgen en behouden van een betaalde baan. De IPS trajectbegeleiders van de RIBW Nijmegen & Rivierenland kunnen je hiermee helpen. Ze kijken met jou naar jouw mogelijkheden en wensen. Ondersteunen je met het maken van een cv of sollicitatiebrief, zoeken naar een baan en/of begeleiden op de werkvloer. Ook bekijken ze met jou wat werken voor jouw inkomen betekent.

Bijna een derde van de mensen met een ernstige psychische aandoening wil graag betaald gaan werken. Onder jongeren tot 35 jaar is dat zelfs twee derde! Veel van deze mensen hebben vervelende ervaringen opgedaan rondom werk. Of hebben nog niet de moed verzameld om naar die leuke baan te gaan zoeken.

Toch kan werken veel betekenen voor jouw herstel. Je krijgt meer zelfvertrouwen, psychische klachten komen meer op de achtergrond te staan, je doet arbeidsvaardigheden en sociale contacten op, maakt onderdeel uit van de maatschappij en zorgt (deels) voor je eigen inkomen.

De financiering van een traject wordt gedaan door het UWV of door het werkbedrijf in je regio.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de IPS? Stuur dan een mailtje naar team.ips@ribw-nr.nl en één van de trajectbegeleiders neemt contact op met je.

Wil je meer weten over IPS? Bekijk dan onderstaande video, de website van IPS of bekijk de vlogs en blogs van Debby die vertelt over haar ervaringen met IPS op de werkvloer.

Lamar
Story title

Ervaringsverhalen

Lamar over werk als medicijn & iets meemaken op de arbeidsmarkt

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.

Nieuws