Maatje

Bij de RIBW Vriendendienst ‘Gewoon een maatje’ zoeken we een vrijwilliger voor u. Iemand die gemotiveerd is om voor langere tijd met u op te trekken. Wij zoeken iemand die bij u past en die iedere twee weken zo’n 1,5 uur bij u langs komt of activiteiten met u doet.

Waarom een maatje zoeken?

Een maatje biedt niet alleen een luisterend oor maar ook een helpende hand. Door samen op te trekken verbreedt u uw sociale contacten en doet u dingen die u anders misschien minder snel zou doen. U kunt een maatje vragen voor een wandeling, het samen doen van de boodschappen, samen winkelen, een kop koffie drinken, een spelletje spelen, klusjes doen in huis of om ondersteuning bij het gebruik van een smartphone.

Op uw beurt leert u het maatje hoe het is om met een psychiatrische aandoening te leven. ‘Gewoon een maatje’ helpt op een gelijkwaardige manier zowel deelnemers als vrijwilligers.

Werkwijze

Na uw aanmelding maakt de coördinator een afspraak met u voor een gesprek. U krijgt uitleg over de werkwijze en mogelijkheden en we bespreken uw wensen. Wat vindt u leuk om te doen en wat verwacht u? Dan bekijken we of de RIBW Vriendendienst ‘Gewoon een maatje’ iets voor u kan betekenen.

Als we een vrijwilliger gevonden hebben maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek en kijken we of het echt klikt. En dan begint het pas echt...

‘Gewoon een maatje’ is actief in het hele werkgebied van de RIBW.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de RIBW Vriendendienst 'Gewoon een maatje'? Kijk dan op de website Gewooneenmaatje.nl.

Astrid
Story title

Ervaringsverhalen

Astrid ging zelfstandig wonen in een bekende omgeving

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.

Nieuws

De RIBW zoekt jouw hulp!
De RIBW zoekt jouw hulp!
3 minuten
Dunavast en RIBW tekenen voor zorgwoningen in Nijmegen
Dunavast en RIBW tekenen voor zorgwoningen in Nijmegen
3 minuten
RIBW Art-tics exposeert in Ark van Oost Nijmegen
RIBW Art-tics exposeert in Ark van Oost Nijmegen
3 minuten