Het is vrijdag 5 november Nijmeegse Daklozendag. De samenwerkende organisaties binnen het Nijmeegs Daklozen Overleg (NDO) hebben met steun van de gemeente Nijmegen en vele vrijwilligers een scala aan activiteiten op stapel staan.De Daklozendag is van 12.00 tot 16.00 uur in Brebl aan de Waalbandijk 14 E/F in Nijmegen.  

Bezoekers worden laagdrempelig geïnformeerd over ontwikkelingen die voor dak- en thuislozen van belang zijn. Denk hierbij aan presentaties over nieuwe opvang- en woonmogelijkheden als de Porta-cabins en het Woonbankje. De straatartsen van praktijk Buitenzorg geven uitvoering aan de door hen bepleitte directe medische zorg voor daklozen. Bezoekers van de Daklozendag kunnen gratis gebruik maken van de aanwezige kappers van Zegt U het Maar, de pedicure en de kledingbank om zich vervolgens te laten portretteren door een sneltekenaar of professionele fotograaf. 

Daarnaast kunnen bezoekers zelf T-shirts leren ontwerpen en bedrukken. Voor de ludieke optredens is wederom straatdichter Ton present. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de singer songwriters Diego en Appie, Music Moves en Tam Tam Rienus. Frans Eppink exposeert foto’s van markante Nijmegenaren. 

Rond 15.00 uur start de beruchte dronkenmansrace. Met een zogenaamde dronkenbril kunnen bezoekers ervaren hoe is het is om in kennelijk staat te verkeren om vervolgens in een rechte lijn te lopen of rennen. 

Bron: De Brug Nijmegen

andere interessante nieuwsartikelen

Life Goals Festival Nijmegen 2024
Life Goals Festival Nijmegen 2024
3 minuten
De RIBW zoekt jouw hulp!
De RIBW zoekt jouw hulp!
3 minuten