In de 4-delige documentaire ‘Buitenstaanders, dakloos in Nijmegen’ vertellen Marco, Ashley, Leandro en Thijmen openhartig over hun dakloze bestaan. In elke aflevering gaat Joyce Dijkstra of Lyke Verfaille op pad met één van de (ex)daklozen, terwijl de ander langsgaat bij een professional die met de doelgroep werkt. In deze documentaire wordt het leven van een dakloos persoon in beeld gebracht en wordt er gekeken naar hoe iemand in zo’n situatie terechtkomt.

Het eerste deel van de documentaire was dinsdagavond 25 januari te zien op TV Gelderland. Hierin vertelt Marco hoe hij op 15-jarige leeftijd in de prostitutie belandde en daarna leefde op straat. Tegenwoordig is hij vaak te vinden bij de Albert Heijn in Nijmegen Centrum, maar ook bij de Nachtopvang uit Noodzaak Nijmegen (NuNN), onderdeel van RIBW Nijmegen & Rivierenland. Daar mogen daklozen overnachten. Marco is er actief als vrijwilliger en mag daarom niet alleen in de nacht, maar ook overdag op de NuNN verblijven. 

Heb jij deze aflevering gemist? Kijk hem dan hieronder terug. Wil je meer weten over onze opvang NuNN en de begeleiding van de RIBW bij wonen, verslaving enz? Bekijk dan onze pagina Ondersteuning > Opvang. 

Op 1 februari worden de delen met Marco en Thijmen uitgezonden op TV Gelderland. Ook worden alle afleveringen vertoond bij arthouse LUX in Nijmegen op 20 februari. Hiervoor kun je kaartjes kopen via de website van LUX.

Bron: GLD doc

andere interessante nieuwsartikelen