In de 4-delige documentairereeks ‘Buitenstaanders, dakloos in Nijmegen’ volgen we Marco, Ashley, Leandro en Thijmen, die openhartig vertellen over hun dakloze bestaan. In elke aflevering gaat Joyce Dijkstra of Lyke Verfaille op pad met één van de (ex)daklozen, terwijl de ander langsgaat bij een professional die met de doelgroep werkt. In deze documentairereeks wordt het leven van een dakloos persoon in beeld gebracht, waarnaast er ook wordt gekeken naar hoe iemand in zo’n situatie terechtkomt.

De tweede aflevering van de docuserie was op dinsdagavond 1 februari te zien op TV Gelderland. Hierin werd het verhaal van de 21-jarige Thijmen uitgelicht. Voor hem liepen allerlei dingen helaas op jonge leeftijd al anders dan je zou hopen. Zo vertelt hij onder andere over zijn GHB-verslaving en hoe hij op straat terecht is gekomen. Voor deze aflevering bezoekt Lyke Verfaille hem in zijn huis, waar hij momenteel begeleidt woont via het RIBW Nijmegen & Rivierenland.

De RIBW Nijmegen & Rivierenland begeleidt onder andere dakloze jongeren op weg naar een zelfstandig leven. De Dwarsweg biedt bijvoorbeeld huisvesting en begeleiding aan dak- en thuisloze jongvolwassenen van 18 t/m 23 jaar. Naast dak- en thuisloosheid is er altijd sprake van een verwevenheid aan problemen op diverse leefgebieden, waaronder een psychiatrische aandoening. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de pagina Opvang. 

Heb je de aflevering van Thijmen gemist of zou je deze graag opnieuw willen zien? Bekijk hem dan hieronder.

Alle afleveringen van de docuserie ‘Buitenstaanders, dakloos in Nijmegen’ worden op 20 februari vertoond bij arthouse LUX in Nijmegen. Het is nog steeds mogelijk om hiervoor een kaartje te kopen. Dit kan via de website van LUX.

Bron: GLD doc

andere interessante nieuwsartikelen