Soraya, een ex-thuisloze jongere van RIBW's Beschermd Wonen De Dwarsweg, vertelt in onderstaande video's over hoe het is om jong thuisloos te worden en hulp nodig te hebben. "Ik kwam bij de RIBW toen ik dakloos was. Het ging thuis bij mijn moeder namelijk niet zo goed. RIBW had voor mij een passend woonvorm. Ook kon ik er nog dingen leren en was het een veilige plek."

RIBW begeleidster Samira: "Als begeleidster van Soraya ondersteun ik bij praktische zaken. Hoe ze om moet gaan met brieven van instanties bijvoorbeeld. Maar ik ben ook een luisterend oor. Soraya en ik hebben wekelijks contact en zijn heel open naar elkaar. Ik push niet, maar ik benoem wel wat ik zie en ervaar."

Soraya: "Mijn begeleidster Samira geeft me rust en zelfstandigheid. Als ik iets wil bereiken maken we samen een plan, waarbij de bal bij mij blijft liggen. Ze heeft me geleerd dat het belangrijk is om je eigen pad te volgen en niet te luisteren naar wat andere mensen zeggen."

Wil je meer weten over de ervaringen van Soraya met huisvesting en begeleiding van de RIBW Nijmegen & Rivierenland? Bekijk dan de video's hieronder. 
Met dank aan de makers: @sansperber & @gijsdebakker & Storydepartment & ExpertCollege

RIBW Team De Dwarsweg biedt huisvesting en begeleiding aan dak- en thuisloze jongvolwassenen van 18 t/m 23 jaar. Naast dak- en thuisloosheid is er altijd sprake van een verwevenheid aan problemen op diverse leefgebieden, waaronder een psychiatrische aandoening.

andere interessante nieuwsartikelen