Vrijdagmiddag werden de eerste cliënten van de RIBW Nijmegen & Rivierenland gevaccineerd tegen het coronavirus. Een deel van de bewoners van de RIBW-locatie in Wamel kwamen hiervoor in aanmerking. Volgende week volgt een deel van de cliënten van de RIBW-locaties in Tiel en Culemborg.

Edwin ten Holte, Raad van Bestuur: “Ik ben erg blij dat onze eerste cliënten in aanmerking komen voor het coronavaccin. Deze eerste prik biedt perspectief! Maar laten we niet vergeten dat er nog veel meer bewoners staan te wachten. Zeer kwetsbare mensen die erg gebaat zijn met een vaccin en naar mijn idee meegenomen moeten worden in deze vaccinatieronde. Laten we hen niet vergeten in de vaccinatiestrategie”.

Bewoners van kleinschalige woonvormen en hun zorgmedewerkers krijgen voorrang bij het krijgen van een coronavaccin, volgens de ‘roadmap’ van de overheid. Helaas bestaat er nog steeds onduidelijkheid over de doelgroep waar onze cliënten en medewerkers van beschermd wonen-locaties onder vallen. Dat zorgt voor een wisselende aanpak bij huisartsen(posten) in ons werkgebied. Ook zijn er de welbekende problemen met de levering van de coronavaccins. En omdat de RIBW zelf geen medisch geschoold personeel in dienst heeft, zijn wij voor de daadwerkelijke vaccinatie afhankelijk van derden.

Natuurlijk houden we de ontwikkelingen van het vaccinatiebeleid nauwlettend in de gaten en investeren we in eventuele samenwerkingen hierin. We hopen de komende weken steeds meer duidelijkheid te krijgen over het vervolgproces en de planning.

andere interessante nieuwsartikelen