Eind maart staat in het teken van twee belangrijke thema’s: psychiatrie en werken in de zorg. Thema’s waar de RIBW bij wilt aansluiten en aandacht aan wilt besteden.

Een psychiatrische diagnose is helaas nog steeds vaak een taboe en het beïnvloedt de manier waarop mensen zichzelf zien en worden gezien, ingrijpend. Terwijl gezien worden, erbij horen, mee werken en meedoen juist een mensenleven verrijkt. De RIBW organiseert in de week van de psychiatrie daarom activiteiten die hieraan bijdragen. 

Webinar Eenzaamheid & veerkracht (door Team Herstel)

Het aantal mensen dat zich eenzaam voelt neemt toe, mede door de coronacrisis en de lockdowns. Tijdens onze gratis webinar op woensdag 24 maart van 12.00 tot 13.30 uur verdiepen wij ons verder in dit thema eenzaamheid.

Marie-Jeanne van der Ploeg, ervaringsdeskundigspecialist in de aanpak van eenzaamheid, vertelt tijdens dit webinar wat eenzaamheid voor haar betekent en hoe zij hiermee omgaat. Daarbij houdt zij zich vooral bezig met het eerder herkennen van signalen van eenzaamheid en het voorkomen ervan. Hierbij gaat zij uit van de veerkracht van mensen. Daarna gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Als je wilt kun je ook jouw ervaring delen in kleinere online groepjes, onder leiding van herstelcoaches van Team Herstel.

Doe je mee? Meld je dan vóór maandag 22 maart aan via team.herstel@ribw-nr.nl. Vermeld je naam en e-mailadres. Je ontvangt voorafgaand aan de bijeenkomst de Zoom-link.

Online activiteiten (met DAC Dolfijn)

Er zijn verschillende online activiteiten, georganiseerd vanuit Tiel. Zo vertelt Joyce van Tiel Herstelt haar verhaal over leven met een depressie, kun je meedoen aan de workshop ‘Vreemd of anders‘ of kun je kennismaken met Tielse maatjes. Ook is er een speciale online workshop voor vrijwilligers die bij mensen thuis komen. Bekijk alle informatie en aanmeldmogelijkheden op www.mozaiekwelzijn.nl/week-van-de-psychiatrie

Ontdekdezorgweek

De RIBW doet ook mee aan de ontdekdezorg week. Dé week waarin potentiele medewerkers de mogelijkheden van de sector zorg en welzijn kunnen ontdekken. En dat is belangrijk, want er is nog steeds een flink tekort aan mensen in de zorg. Ook in de geestelijke gezondheidszorg.

Ben of ken jij iemand die meer wilt weten over werken bij de RIBW? Kijk dan op onze speciale webpagina op ontdekdezorgweek.nl. Hier leren geïnteresseerden meer over onze organisatie en kunnen gelijk een telefonische afspraak inplannen met recruiter Loes. Ook het werken bij gedeelte van onze website laat veel zien over wie wij zijn, hoe we werken en natuurlijk onze vacante vacatures.

Van 22 t/m 27 maart is de ontdekdezorg week. Deze week wordt georganiseerd om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren in een baan in zorg en welzijn. Tijdens deze week kunnen zij de mogelijkheden van de sector zorg en welzijn ontdekken. Ze oriënteren zich en maken kennis met organisaties bij hen in de buurt. www.ontdekdezorgweek.nl

Week van de Psychiatrie

Gezien worden, erbij horen, mee werken en meedoen kan een mensenleven zin geven. In de Week van de Psychiatrie van 20 t/m 27 maart is dit jaar daarom het thema “Betekenisvol meedoen” gekozen. Want ondanks de pogingen van de GGZ om dichter bij de mensen te komen, staan er nog steeds te veel mensen met psychische kwetsbaarheid en/of psychiatrische aandoening langs de kant. Een psychiatrische diagnose is veelal taboe en het beïnvloedt de manier waarop mensen zichzelf zien en worden gezien, ingrijpend. www.weekvandepsychiatrie.nl