Bij Samen Sterk zonder Stigma kun je verschillende producten downloaden, bestellen of kopen. Daarnaast vind je op deze pagina allerlei tips en tools voor bespreekbaarheid. Boeken, kaartjes en tests die je kunnen helpen om psychische aandoeningen bespreekbaar te maken.

TIPS

TOOLS

  • Meer dan 100 koffiegesprekken voerden onze ambassadeurs met politici, medici, sporters, acteurs, zangers, juristen en andere inspirerende en invloedrijke Nederlanders. Journalist Paul Custers maakte er een boek van: 99keerandersdanjedenkt.
  • In het boekje 20x Moed, kracht, motivatie, openheid, ambitie, talenten en dromen maak je kennis met 20 ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma.
  • We ontwikkelden tipkaartjes: voor mensen die bewuster willen omgaan met hun eigen vooroordelen, mensen die hun psychische aandoening bespreekbaar willen maken en voor hulpverleners. Je kunt deze gratis bestellen.
  • Stigmatiseren doen we allemaal, soms ook onszelf. Het kan helpen om jezelf af en toe een spiegel voor te houden en om jezelf op te peppen. Bestel de gratis spiegelkaartjes.
  • Bijna de helft van de mensen met een psychische aandoening lijdt onder zelfstigma. Je denkt dat de heersende opvattingen over psychische aandoeningen waar zijn en je voelt je onzeker over jezelf of over wat je wel of niet kan. Het is goed om te weten of jij hier misschien ook last van hebt. Doe de zelfstigma-test.
  • Wil je op social media laten zien dat je Samen Sterk zonder Stigma een warm hart toedraagt? Voeg de twibbon toe aan je profielfoto.

TIPS VOOR BESPREEKBAARHEID BINNEN DE PROJECTEN

Binnen de projecten vind je vele andere tips en producten die je kunt gebruiken en bestellen, namelijk tips en tools voor bespreekbaarheid voor:

Bron: samensterkzonderstigma.nl

andere interessante nieuwsartikelen

Lifegoals Fit en Fun event 23 april 2024
Lifegoals Fit en Fun event 23 april 2024
3 minuten
De RIBW zoekt jouw hulp!
De RIBW zoekt jouw hulp!
3 minuten