Vandaag worden de eerste zorgmedewerkers ingeënt met het Pfizer vaccin. Duizenden medewerkers van verpleeghuizen ontvingen al eerder via hun werkgever een uitnodiging om zich binnenkort te laten vaccineren. Via een callcenter maken, op contra-indicaties getrainde medewerkers de afspraken voor de inentingen. Volgens de vaccinatiestrategie van het kabinet wordt eerst het verzorgend personeel in verpleeghuizen gevaccineerd en daarna de bewoners van de tehuizen. Ook mensen die in de acute zorg werken, krijgen zo snel mogelijk een oproep. Het gaat dan om verpleegkundigen, artsen op de IC's, medewerkers op de spoedeisende hulp en corona afdeling, ambulancepersoneel en huisartsen.

Wanneer onze cliënten en medewerkers aan de beurt zijn, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de medewerkers van de RIBW's bij de geprioriteerde groepen horen. Zodra bekend is wanneer medewerkers en cliënten kunnen worden ingeënt, communiceren we dit via de website.

Wil je alvast meer weten over de vaccinaties en het programma, bekijk dan de website www.coronavaccinatie.nl en/of lees de factsheet 'Vaccin in het kort'.