Depressie. Helaas krijgt een op de vijf volwassenen in Nederland hier ooit in zijn leven mee te maken. En dat is best veel! In de nieuwe aflevering van Jacobine op 2 vraagt Jacobine Geel zich af of we vatbaarder worden voor depressies.

In de aflevering wijst hoogleraar psychiatrie Jim van Os Jacobine erop dat psychisch lijden een van de grote problemen van de huidige tijd is. Dit is niet heel erg verbazingwekkend, gezien we in een samenleving leven waarin het individu centraal staat. Het leven wordt in principe als iets maakbaars gezien en dat kan mentale problemen met zich meebrengen.

Ook komen presentatrice Sofie van den Enk en journalist Sofie Rozendaal aan het woord, die over hun eigen ervaring met depressie vertellen. Sofie van den Enk vertelt over haar eigen depressie, waarmee ze tijdens haar studie te maken kreeg. Ondanks dat dit alweer een hele tijd geleden is, laat ze in de aflevering weten dat de depressie nooit helemaal is weggegaan. Sofie van Rozendaal heeft zelf geen depressie gehad, maar haar vriend wel. In Jacobine op 2 vertelt ze over deze ervaring en hoe ze er samen doorheen zijn gekomen.

Tot slot wordt de aflevering, zoals elke week, afgesloten met een lied over het besproken thema. Dit keer nam zangeres Stephanie Struijk de microfoon in handen en zong het nummer ‘Vanaf toen’.

De aflevering ‘Krijgt depressie meer kans in onze samenleving?’ van Jacobine op 2 was op zondag 16 januari om 17:10 uur te zien op NPO 2. Wil je de aflevering graag terugkijken? Dat kan via deze link.

Meer informatie over de aflevering vind je hier.