Deze week, van 21 tot en met 26 maart, is het de Week van de Psychiatrie. Dit initiatief is ontstaan in de jaren zestig, toen er behoefte was aan gelijkwaardigheid in de GGZ om onnodig lijden tegen te gaan. Sindsdien is de Week van de Psychiatrie een week waarin landelijk talloze activiteiten worden georganiseerd door diverse organisaties. Ook wij hebben iets op de planning staan!

In het kader van de Week van de Psychiatrie vertonen we deze week twee inspirerende films: Crazywise en The Wisdom of Trauma. Ben jij een cliënt of medewerker van de RIBW? Dan ben je van harte uitgenodigd!

Hieronder vind je meer informatie per film.

Crazywise

Op 24 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur organiseren we een vertoning van de film Crazywise. Deze film gaat over hoe er in inheemse culturen anders omgegaan wordt met bijzondere ervaringen als stemmen horen, dan de westerse psychiatrie.

Je kunt de film bekijken bij RIBW H10 (Hulzenseweg 10 in Nijmegen).
Kun je er fysiek niet bij zijn? Het is ook mogelijk om de film online te bij te wonen via MS Teams.

Na afloop van de film is er een nabespreking met ervaringsdeskundigen van het Steunpunt Stemmen en Horen van de RIBW.

Entree is gratis!
Aanmelden kan via r.timmers@ribw-nr.nl.

The Wisdom of Trauma

Daarnaast wordt erop zowel 23 maart als 24 maart een vertoning georganiseerd van de film The Wisdom of Trauma. In deze film volgen we arts en bestsellerauteur Dr. Gabor Maté. Hij onderzoekt waarom de westerse samenleving met epidemieën wordt geconfronteerd. Daarnaast zoomt hij verder in op het onderlinge verband tussen epidemieën van angst, verslaving en chronische ziekten.

Op 23 maart wordt deze film vertoont bij RIBW H10 (Hulzenseweg 10 in Nijmegen). Je kunt hier om 17.00 uur terecht om een hapje te eten, waarna jullie de film gezamenlijk gaan bekijken. De avond duurt tot ongeveer 20.30 uur.

Op 24 maart is de film te zien bij DAC Dolfijn (Dr. Schaepmanstraat 23 in Tiel). Je kunt ervoor kiezen om de film te bekijken om 10.30 uur of om 14.00 uur.

Op beide dagen is er na afloop ruimte om de film met elkaar te bespreken.
Ook voor The Wisdom of Trauma is er de optie om de film thuis te kijken.

Entree is gratis!
Aanmelden kan via team.herstel@ribw-nr.nl. Vermeld bij het aanmelden je naam en voor welke optie je kiest: H10, Dolfijn of thuis kijken.

andere interessante nieuwsartikelen

Life Goals Festival Nijmegen 2024
Life Goals Festival Nijmegen 2024
3 minuten
De RIBW zoekt jouw hulp!
De RIBW zoekt jouw hulp!
3 minuten