De gemeente Nijmegen zorgt dit jaar weer voor tijdelijke winteropvang voor dak- en thuislozen. Hierin wordt het zogenaamde winterprotocol gevolgd. Vorig jaar was het terrein van de Jan Massinkhal aangewezen als locatie, waar toen containers stonden die eerder als woonunit voor studenten hadden gediend. Dit jaar staan er sinds 8 november gloednieuwe wooncabins op het terrein van De Hulsen. De 30 plekken zijn bedoeld voor dak- en thuislozen in de regio.

Op het terrein van de Hulsen staan vijftien tweepersoons portacabins, met drie douche-units en twee toezichtunits. Deze capaciteit is in overleg met de opvangaanbieders en de GGD bepaald. Vaak gaat het om onderdak voor zorgmijders en buitenslapers.

IrisZorg krijgt eenmalige subsidie om de winteropvang 2021/2022 voor dak- en thuislozen te regelen. Zij zijn verantwoordelijk voor de opvang, begeleiding, toezicht en facilitaire dienstverlening op de winteropvang. Ook maken zij afspraken met de GGD en RIBW over de toeleiding en doorstroom van mensen die van de winteropvang gebruik willen. Ze zetten in op doorstroming van de bewoners naar andere, reguliere, voorzieningen. Vorig jaar liep de doorstroming ook goed.

De cabins zijn gekocht door de gemeente en blijven hier staan tot 31 maart 2022.

Bron: Nieuws uit Nijmegen

andere interessante nieuwsartikelen