Morgen start de Autismeweek. Deze week valt altijd rond de Wereld Autismedag op 2 april, een dag waarop er wereldwijd aandacht wordt besteed aan deze aandoening. Dit jaar loopt de Autismeweek van zaterdag 2 april tot en met zaterdag 9 april.

De Autismeweek wordt jaarlijks georganiseerd door de NVA, de Nederlandse Vereniging voor Autisme, en is in het leven geroepen om iedereen bewust te maken van wat autisme nou precies is. Het is een aangeboren aandoening, waardoor signalen in de hersenen niet goed worden verwerkt. Hierdoor ervaren mensen met autisme hun omgeving als onsamenhangend en kunnen ze zich niet goed inleven in anderen.

De NVA heeft deze week weer allerlei activiteiten op de planning staan, waarmee ze meer aandacht willen schenken aan autisme. Het thema van dit jaar is ‘Grenzen’. Kijk voor meer informatie op de website van het Autismefonds.

Wist je bovendien dat de RIBW zich ook inzet voor mensen autisme? Wij ondersteunen en helpen dagelijks mensen met een psychische aandoening, en dus ook autisten. Zo klopte Carla bijvoorbeeld een paar jaar geleden bij ons aan, vlak nadat ze de diagnose autisme had gekregen. Ze had hulp nodig door een opeenstapeling van problemen. Deze hulp kreeg ze onder meer bij de RIBW. Carla volgde diverse cursussen bij ons en had een persoonlijke begeleider. “Samen met mijn RIBW begeleider maakten we een herstelplan. Belangrijke vragen waren: wat kan er wel en wat is er nodig?” Wil je meer te weten komen over het verhaal van Carla? Lees dan haar ervaringsverhaal.

Bron: Autismefonds