Aanstaande maandag, op 16 januari 2023, organiseert stichting MIND voor de zesde keer een Blue Monday Run. Met deze run (en walks) staan we samen op tegen depressie en somberheid. Doe jij ook mee?

MIND is een stichting met als doel de psychische gezondheid van alle mensen te verbeteren en te ondersteunen. Dit doen ze door een stem te geven aan mensen met (beginnende) psychische klachten en naasten, en informatie, advies en ondersteuning te bieden. Daarnaast organiseren ze ook initiatieven om geld op te halen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, waaronder de MIND Blue Monday Run.

Blue Monday Run
Het idee van de Blue Monday Run is om in beweging te komen tegen depressie en vóór mentale gezondheid. Somberheid en depressie staan in de top 3 van de meest voorkomende psychische aandoeningen. Zo'n 40% van Nederland krijgt zelf of in zijn direct omgeving te maken met mentale klachten, en dus vaak ook met depressie. Bewegen, zoals hardlopen en wandelen, helpt bij somberheid en depressie, waardoor dit een ideale activiteit is! Door mee te doen aan dit evenement werk je aan je eigen mentale gezondheid, maar ook aan die van een ander. Met de run haal je namelijk donaties op, waarmee MIND zich dagelijks kan blijven inzetten voor een psychisch gezonde samenleving.

Kom in actie tegen depressie en somberheid
Wil jij graag meedoen aan de Blue Monday Run? Je kunt meelopen in een van de 65 verschillende teams of je eigen run of walk organiseren. Wanneer je jezelf aanmeldt ontvang je bovendien een gratis T-shirt die je kunt dragen tijdens de run.

Kijk voor meer informatie op de website van MIND.

Bron: MIND

andere interessante nieuwsartikelen