Ronald Helder - nieuw lid Raad van Toezicht

Drs. Ronald Helder is per 19 juli 2022 aangetreden als lid van de Raad van Toezicht bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland. Hij heeft een uitgebreid zorgportfolio. Sinds 1995 is hij werkzaam bij Amarant, eerst als directeur en later als voorzitter van de Raad van Bestuur. Ook is hij toezichthouder bij ouderenzorgorganisaties De Zellingen en Archipel Zorggroep.

Raakvlakken

Als terugtredend bestuurder van Amarant ziet Ronald veel raakvlakken tussen de RIBW en de zorgorganisaties:

“De herstelondersteunende visie van de RIBW Nijmegen & Rivierenland, maar zeker ook de doelgroep spreekt mij zeer aan. Ik breng ruime ervaring mee als toezichthouder in de ouderenzorg en ook vanuit mijn primaire baan als bestuurder van gehandicaptenzorg organisatie Amarant. Al die kennis en ervaring zet ik graag in bij de RIBW. De doelgroep van Amarant is breed: van normaal begaafde cliënten met autisme tot en met cliënten forensische zorg. Ook bij Amarant kijken we vooral naar wat je wel kunt.”

Interesse in mens en samenleving

Ronald Helder is altijd al geïnteresseerd geweest in mens en samenleving. Als andragoog (een combinatie van socioloog en organisatiepsycholoog) heeft hij zich steeds verdiept in het menselijk handelen en hoe je een bestaande toestand kunt verbeteren.

“Ik ben met name geïnteresseerd in wat nu precies ongelijkheid veroorzaakt en hoe je die achterstanden kunt inhalen. Dat beweegt mij bij Amarant en nu ook bij de RIBW. Je moet steeds blijven kijken naar de mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden. Mensen die achterstanden hebben, om wat voor reden dan ook, kunnen ook talenten hebben. Daar ga je mee aan de slag.”