Drs. Ronald Helder is per 12 december 2022 aangetreden als voorzitter van de Raad van Toezicht bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland. Helder volgt daarmee Harrie Windmüller op, die sinds 2014 voorzitter was en twee termijnen heeft vervuld.

Helder heeft een uitgebreid zorgportfolio. 27 jaar was hij werkzaam bij Amarant, eerst als directeur en later als voorzitter van de Raad van Bestuur. Momenteel is hij toezichthouder bij ouderenzorgorganisaties De Zellingen en Archipel Zorggroep. Op juli 2022 werd Helder al lid van de Raad van Toezicht van de RIBW Nijmegen & Rivierenland. Vanaf december vervult hij de functie van voorzitter.

“Kijken naar mogelijkheden en talenten”
“De herstelondersteunende visie van de RIBW Nijmegen & Rivierenland, maar zeker ook de doelgroep spreekt mij zeer aan”, aldus Helder. “Ik ben met name geïnteresseerd in wat nu precies ongelijkheid veroorzaakt en hoe je die achterstanden kunt inhalen. Je moet steeds blijven kijken naar de mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden. Mensen die achterstanden hebben, om wat voor reden dan ook, kunnen ook talenten hebben. Daar ga je mee aan de slag.”

Afscheid Harrie Windmüller
Met de komst van Helder neemt de RIBW Nijmegen & Rivierenland afscheid van Windmüller. “Wij nemen afscheid van een daadkrachtige en toegewijde voorzitter. En we danken hem voor al zijn inzet”, aldus de RIBW Nijmegen & Rivierenland.