Roy is nog maar 25 jaar oud en heeft al veel heftige dingen meegemaakt in zijn leven. Hij heeft meerdere malen in de gevangenis gezeten, had een drugsverslaving en heeft vier maanden lang op straat geleefd. Inmiddels woont bij in de NuNN (Nachtopvang uit Noodzaak Nijmegen), waar hij over vertelt tegen De Gelderlander.

Roy gebruikt al sinds zijn 14e drugs, maar de laatste vijf jaar ging het echt de verkeerde kant op. Hij raakte verslaafd aan speed en kon niet meer zonder de drug. Door deze drug werden de emoties van Roy versterkt en werd hij agressief, wat tot nare gevolgen leidde. Roy heeft twee keer vastgezeten in de gevangenis.

Ook thuis ging het niet lekker. Roy woonde bij zijn moeder, die de volledige voogdij over hem had. Ze was ernstig ziek en is helaas eerder dit jaar overleden. Met de rest van zijn familie heeft Roy geen contact. Hij kon nergens terecht en belandde zodoende op straat.

Roy zocht hulp en vond onderdak bij diverse opvangcentra, maar voelde zich nooit helemaal op zijn plek. Dit is inmiddels anders nu hij sinds een maand bij de NuNN (Nachtopvang uit Noodzaak) verblijft. Hij is hier erg tevreden over en kan goed aan zichzelf werken. Hij is gestopt met drugs en maakt stappen om aan een mooie toekomst te werken.

Wil je meer lezen over het verhaal van Roy en hoe hij zijn verblijf bij de NuNN ervaart? Lees dan het artikel In februari gebeurde het ergst denkbare voor dakloze Roy (25): ‘Overal afstand van genomen’ op de website van De Gelderlander.
Let op: het gaat om een premium bericht. Je kunt het artikel alleen lezen wanneer je geabonneerd bent op De Gelderlander.

Ook kun je in het artikel een video bekijken waarin Roy je de NuNN laat zien. De nachtopvang wordt inmiddels flink opgeknapt, wat mogelijk wordt gemaakt door een crowdfundingsactie.

Bron: De Gelderlander

andere interessante nieuwsartikelen