Begin oktober 2022 kreeg de NuNN (Nachtopvang uit Noodzaak Nijmegen) een totale make-over. Het oude en vervallen pand was hoognodig toe aan een opknapbeurt, die mogelijk werd gemaakt door stichting Hombebass en Karwei.

In slechts een paar dagen tijd hebben stichting Homebass, Karwei en tientallen vrijwilligers de gehele daklozenopvang een complete make-over gegeven. Het pand is nu een fijne en frisse plek waar dak- en thuislozen zich écht thuis voelen.

Homebass is een stichting die evenementen, campagnes, activaties en tijdelijke woonvormen ontwikkelt om daklozen een gelijkwaardig bestaan te bieden. Ze kregen het idee om in samenwerking met Karwei diverse opvanghuizen een make-over te geven, waaronder ook de NuNN. Sinds de oprichting van de stichting, komt Homebass vaak langs bij de NuNN. Van alle opvanghuizen waar ze weleens zijn geweest vinden ze dat de NuNN een van de gezelligste is, de staat van het gebouw daarentegen was veruit de ergste van alle opvangcentra. Het was een flinke uitdaging om iets moois van het pand te maken, maar het is ze zonder twijfel gelukt!

“Ik was er bij toen bewoner Hassan voor het eerst even zijn nieuwe kamer ging 'uitproberen'. Hij ging even liggen op bed, keek even rustig rond en nam ons mee in hoe hij zich voelde. Na dagenlang op straat te hebben geleefd was hij al heel blij met de plek die hij kreeg in de NuNN. Maar de kamer waar hij sliep was enorm vervallen: gaten in de muur, overal graffiti, spinnenwebben en stof. Hij had er niet eens aan gedacht om het een keer aan te pakken. Nu zijn slaapkamer helemaal is opgeknapt ziet hij een frisse start voor zich. Hij voelt weer kracht om iets te maken van het leven, ondanks alle tegenslagen”, vertelt Stefan Beek, fouder en manager van stichting Homebass, over een van de reacties van de bewoners.

Kijk voor meer informatie over dit project op de website van Karwei.

Benieuwd naar hoe dit project verliep en het resultaat? Bekijk dan onderstaande video’s.

Introductie

Work in progress

Onthulling

Bron: Stichting Homebass en Karwei

andere interessante nieuwsartikelen

Life Goals Festival Nijmegen 2024
Life Goals Festival Nijmegen 2024
3 minuten
De RIBW zoekt jouw hulp!
De RIBW zoekt jouw hulp!
3 minuten