Stien Den Hollander is een negentienjarige rapper en zangeres uit Hoorn, en kampt met psychische problemen. Dit jaar doet ze mee als inzending van Nederland bij het Europees Songfestival.

Veel songteksten van Stien gaan over haar persoonlijke psychische problemen, waar ze al op jonge leeftijd mee worstelde. “Ik denk dat ik me heel erg vroeg heb gerealiseerd dat het leven niet een roze wolk gaat zijn, en dat het ook nooit zo gaat worden.”

Toen Stien naar de middelbare school toe ging, ging het mis. Ze raakte snel overprikkeld en raakte regelmatig in paniek. Na een nare ervaring met een Sinterklaassurprise in de brugklas, is ze voor het eerst stemmen in haar hoofd gaan horen. “Toen fietste ik naar huis en hoorde ik ineens mensen in mijn hoofd. Het waren kleine dingen en opdrachten als ‘je moet dood’.” In eerste instantie had Stien één stem in haar hoofd, dit veranderde toen ze in de war raakte waardoor er een tweede stem bijkwam. “Die is eigenlijk altijd gebleven.”

In de documentaire “S10: Storm over mij heen” volgt VPRO 3voor12 Stien Den Hollander een jaar lang. Hierin vertelt ze meer over haar psychosegevoeligheid en suïcidale gedachtes. Heb je de uitzending gemist? Kijk hem dan hieronder terug.

Bron: 3FM

andere interessante nieuwsartikelen