Volgende week zondag, op 24 april 2022, vindt de speciale voorvertoning van de taboedoorbrekende documentaire ‘Zlatan is gek’ plaats in LUX Nijmegen. De RIBW Nijmegen & Rivierenland is een van de donateurs van deze bijzondere docu-film.

De documentaire 'Zlatan is gek' gaat over Jöran. Hij wordt ook wel Zlatan genoemd, omdat hij op de beroemde voetballer lijkt. Jöran is een jonge man met een bipolaire stoornis en is daardoor kwetsbaarder voor depressies, manieën en psychoses. Hij is tweeënhalf jaar lang intensief aan de slag gegaan met zijn eigen dossier: “Wat is mij tien jaar geleden precies overkomen? Hoe was dat voor de mensen om mij heen? En hoe kan ik zelf verder met al die ervaringen?” Jöran maakt een confronterende rondgang langs kliniek, politiebureau en separeercel en voert diepgaande gesprekken met zijn psychiater, therapeuten, zorgverleners, agenten, vrienden en familie.

Jörans zoektocht is vastgelegd in de indrukwekkende documentairefilm Zlatan is gek. Voor zorginstellingen, maatschappelijke organisaties en opleidingen is de film een aanzet om het gesprek aan te gaan over psychische kwetsbaarheid en hoe daarmee om te gaan. Voor lotgenoten is de film een hart onder de riem. Want, zoals Jöran ervaren heeft: ook het donkerste zwart kan weer licht worden. En voor iedereen is de film een les om de mens te blijven zien achter onbegrepen gedrag.

Meer informatie over deze documentaire vind je op de website van Zatlan is gek.

andere interessante nieuwsartikelen