Goed nieuws vanuit de gemeente Nijmegen! Onderstaand artikel werd afgelopen maandag op hun website gepubliceerd.

''Officieel startschot voor realisatie zorgwoningen in Nijmegen ZuidMaandag 31 mei 2021 zijn de benodigde vergunningen rond om de acht zorgwoningen nabij de Nijmeegse wijk de Weezenhof te realiseren. Dit betekent een officieel startschot voor het plaatsen van de zorgwoningen, die ook wel bekend staan als Skaeve Huse.

Op 20 mei 2021 hebben de bestuurders van het Leger des Heils, de RIBW Nijmegen en Rivierenland, IrisZorg, Woongenoot, de GGD en gemeente Nijmegen in een convenant hun gezamenlijke ambities en inzet rondom de zorgwoningen nabij de wijk Weezenhof vastgelegd.

Het convenant is een belangrijke stap in een traject dat al jarenlang loopt om de speciale zorgwoningen te realiseren. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen die vanwege psychiatrische en psychosociale problematiek niet in staat zijn om op een andere manier ergens te wonen, en daardoor vaak al vele jaren dakloos zijn.

Nu vandaag ook de benodigde vergunningen rond zijn, gaat Woongenoot de woonunits bestellen bij de leverancier. Afhankelijk van de levertijd worden deze geplaatst, waarna de acht bewoners in hun nieuwe woning kunnen trekken.''

Bron artikel: gemeente Nijmegen, foto: Gelderlander / © David van Haren

andere interessante nieuwsartikelen