Sinds kort staat er een Engelse Queen Anne Highboy kledingkast in de ontmoetingsruimte van Kerkenbos. Deze kast is gemaakt door Ömer, deelnemer aan RIBW Hout & Meubel. Ömer maakte de kast naar een origineel ontwerp uit 1754. 

Ömer: “Het opbrengen van het geduld bij het maken van deze kast, maakt mij trots. Het past bij me en is uitdagend. Ik heb mijzelf naar een hoger niveau gebracht en dat geeft mij zelfvertrouwen.”

Vakmanschap
Oud hout is door hem op ambachtelijke wijze vervaardigd. De kast is geheel in elkaar gezet met originele zwaluwstaartverbindingen. Deze verbindingen zorgen ervoor dat de kast een hoge belasting aan kan. Het maken van de kast heeft één jaar in beslag genomen. De Higboy is afgewerkt met Mahonie Briwax.

Inspiratie
Ömer volgde de opleiding machinaal houtwerken en was altijd al geïnteresseerd in geschiedenis en antieke kasten. Hij heeft zich in de afgelopen tijd bekwaamd in houtbewerking oude stijl door erover te lezen, video’s te bekijken en het geleerde in de praktijk te brengen.

Waardering
Het maken van deze kast vraagt ruimtelijk inzicht, complexe motorische vaardigheden en doorzettingsvermogen van de maker. We zijn dan ook heel trots dat Ömer dit als autodidact heeft weten te realiseren.

Meer informatie
Wil je meer informatie over Ömer en/of over de RIBW Hout & Meubel, neem dan contact op met Bea Mooren. 

andere interessante nieuwsartikelen

Life Goals Festival Nijmegen 2024
Life Goals Festival Nijmegen 2024
3 minuten
De RIBW zoekt jouw hulp!
De RIBW zoekt jouw hulp!
3 minuten