Dit jaar is de Week van de Psychiatrie van 20 tot en met 26 maart. Deze speciale week is opgedragen aan iedereen, al dan niet met een psychiatrische achtergrond, die zich inzet voor mensen die met psychische klachten kampen.

De manier waarop we omgaan met mensen met mentale problemen is de laatste jaren beter geworden, maar er moet nog veel gedaan worden om een beter beeld te creëren en mensen uit hun isolement te halen. Er zijn nog steeds te veel mensen die naast hun psychische problematiek ook last hebben van stigmatisering. Daarom wordt er elk jaar de Week van de Psychiatrie georganiseerd.

Gedurende de Week van de Psychiatrie organiseert RIBW Nijmegen & Rivierenland in samenwerking met De Kentering, Ixta Noa en het Zelfregiecentrum Nijmegen diverse activiteiten. Deze activiteiten zijn niet alleen voor onze cliënten en werknemers bedoeld, maar voor iedereen. Ook wanneer je niet in de zorg werkt of actief bent.

Het programma
Op maandag 20 maart vertelt en verbeeldt RIBW-vrijwilliger Nora Grooten haar herstelverhaal op Htien.

Op dinsdag 21 maart wordt de docu ‘Zlatan is gek’ gedraaid bij de Nuts. Deze docu gaat over Jöran (hij wordt ook wel Zlatan genoemd) en hoe hij worstelt met zijn bipolaire kwetsbaarheid waardoor hij kwetsbaarder is voor depressies, manieën en psychoses. In de docu maakt Jöran een confronterende rondgang langs kliniek, politiebureau, en separeercel en voert hij diepgaande gesprekken met zijn psychiater, therapeuten, zorgverleners, agenten, vrienden en familie. Lees voor meer informatie over deze docu het artikel dat we schreven over de voorvertoning.

Daarnaast kun je op dinsdag 21 maart ook een themabijeenkomst van Ixta Noa bijwonen over omgaan met psychische kwetsbaarheid. Hier kun je ervaringen uitwisselen en ervaringsgenoten ontmoeten.

Op woensdag 22 maart wordt er een inspiratiebijeenkomst georganiseerd door De Kentering over herstelacademies in het algemeen en Herstelacademie regio Nijmegen in het bijzonder.

Tenslotte is er op donderdag 23 maart een extra activiteit in Druten, georganiseerd door Team Herstel RIBW Nijmegen & Rivierenland en Ixta Noa: Inloop met een twist. Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig.

Bekijk de flyers hieronder voor meer informatie over de activiteiten en de aanmeldmogelijkheden.

andere interessante nieuwsartikelen

Life Goals Festival Nijmegen 2024
Life Goals Festival Nijmegen 2024
3 minuten
De RIBW zoekt jouw hulp!
De RIBW zoekt jouw hulp!
3 minuten