In de strijd tegen eenzaamheid is er nu het hulpmiddel - de "Praatplaat tegen Eenzaamheid." Deze plaat is ontworpen om het gesprek rondom eenzaamheid te stimuleren en tips te geven hoe je iemand die eenzaam is kunt helpen.

De praatplaat biedt een helder overzicht van de factoren die een rol kunnen spelen bij eenzaamheid, variërend van persoonlijke situaties tot bredere maatschappelijke invloeden. Of je nu een professional bent die werkt in de gezondheidszorg, het onderwijs, sociaal werk of gewoon een bezorgde inwoner, de praatplaat kan worden gebruikt in diverse contexten.

De Praatplaat tegen Eenzaamheid is 9 oktober gelanceerd tijdens de Netwerkbijeenkomst Eenzaamheid in de Gemeente Druten. Het hulpmiddel werd gemaakt door de RIBW Nijmegen & Rivierenland, Meer voor Mekaar, 's Heerenloo en de gemeente Druten. 

Eenzaamheid signaleren

Hoe eerder eenzaamheid wordt (h)erkend, hoe meer je kunt doen. Daarom is er naast de praatplaat ook een signaleringskaart waarop staat beschreven welke signalen kunnen wijzen op eenzaamheid, maar kunnen ook wijzen op andere problemen.

andere interessante nieuwsartikelen

Life Goals Festival Nijmegen 2024
Life Goals Festival Nijmegen 2024
3 minuten
De RIBW zoekt jouw hulp!
De RIBW zoekt jouw hulp!
3 minuten