Wanneer iemand binnen het gezin kampt met een psychische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblemen, dan reageren kinderen hierop. Of het nu gaat om ouder(s) of een broer of zus, het is niet altijd even gemakkelijk. Daarom organiseert Pro Persona Connect bijeenkomsten voor deze kinderen én een ouderavond.

Heeft een gezinslid last van psychische klachten en/of verslavingsproblemen? Dan doet dat iets met het kind. Kinderen stellen bijvoorbeeld vragen, kunnen piekeren, willen graag zorgen voor de ander, passen zich aan of vragen om extra aandacht door zelf druk te doen of lastig te zijn. Hoe een kind op de situatie reageert verschilt.

Het is erg belangrijk dat kinderen kunnen praten over de thuissituatie om te voorkomen dat gevoelens zich opstapelen en tot problemen leiden. Daarnaast kan het delen van ervaringen met leeftijdsgenoten ook veel steun bieden voor kinderen. Hierover praten, lucht ontzettend op!

Daarom organiseert Pro Persona Connect afdeling Preventie en IrisZorg de KOPP/Brussen-groep voor kinderen die een vader, moeder, broer of zus hebben met een psychische kwetsbaarheid of verslavingsprobleem. Deze groep is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar uit regio Rivierenland. Zij kunnen zich hiervoor gratis aanmelden.

De groep gaat van start op donderdag 23 maart 2023 van 15.30 tot 17.00 uur in Tiel. In totaal zijn er acht bijeenkomsten voor kinderen én een ouderavond. Voordat de groep van start gaat, vindt er nog een kennismakingsgesprek plaats.

Meer informatie hierover? Of wil je een kind aanmelden? Dat kan door contact op te nemen met Pro Persona Connect afdeling Preventie via het volgende telefoonnummer: (026) 3124483. Ook kun je mailen naar preventie@propersona.nl.

Lees deze folder voor meer informatie.

Bron: Pro Persona Connect afdeling Preventie en IrisZorg

andere interessante nieuwsartikelen